simsim82

1

Bucataras
incepator

Panciu-Romania

Bucataras din 14.02.2014

RETETE34
PRIETENI125
Retete

Turta dulce cu nuci

In Dulciuri la 25 Apr 2014

Mierea se amesteca bine cu zaharul si se fierb (la foc mic) pana cand se topeste zaharul. Dupa ce se raceste compozitia se adauga vanilia, ouale intregi, nucile macinate,praful de copt si faina. Se framanta bine,pana se obtine un aluat usor de modelat. Din aluatul obtinut se...

Palmieri

In Dulciuri la 23 Apr 2014

Se presara foaia de aluat cu zahar, apoi se ruleaza spre centru din ambele parti, astfel obtinand doua suluri egale unite, ca in imagine. Se taie felii groase de cca 0,5 cm care se "tavalesc" prin zahar si se asaza in tava si se dau la cuptor (deja incins) la 200 grade C, pana se...

Tort Raffaello

In Torturi la 4 Apr 2014

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intareste spuma. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se...

Panna cotta cu ciocolata alba

In Dulciuri la 3 Apr 2014

Se hidrateaza gelatina in apa rece  10 minute. Frisca se toarna intr-o craticioara si se adauga zaharul. Se pune craticioara pe foc mic si se lasa 5  minute, amestecand continuu. Se adauga ciocolata si se mai lasa 2-3 minute pe foc, pana se topeste.Atentie! Nu trebuie sa...

Turta dulce

In Dulciuri la 3 Apr 2014

Se framanta bine toate ingredientele si se intinde o foaie de 1 cm grosime. Apoi dam forma pe care o dorim. Se asaza intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt si se lasa la dospit intre 6 si 12 ore (eu nu am avut rabdare sa le las mai mult de 6 ore ), apoi se da tava la cuptor, la foc...

Aluat pizza

In Pizza la 26 Mar 2014

     Se topesc zaharul si drojdia in 1/2 pahar de apa. Sarea se dizolva separat in cateva linguri de apa.      Faina se cerne intr-un bol, se face o gropita in centru si se rastoarna toate ingredientele, mai putin apa. Incepem sa framantam, adaugand apa...

Orez cu somon afumat si creveti

In Somon la 25 Mar 2014

Intr-o tigaie topiti untul si varsati orezul. Lasati-l 2-3 minute sa se prajeasca, apoi turnati un pahar cu apa. Somonul se taie fasii si se pune in tigaie, peste orez, iar crevetii se curata si se pun si ei in tigaie (daca vreti sa se curete usor, dati-i intr-un clocot inainte sa-i curatati)....

Biscuiti sarati

In Dulciuri la 24 Mar 2014

Se dizolva drojdia in jumatate din cantitatea de apa, se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu putina sare, apoi se adauga drojdia si uleiul. Se amesteca usor, adaugand si restul de apa, putin cate putin. La final se adauga macul/susanul si se framanta pana obtineti un aluat lucios si...

Biscuiti cu cacao si cocos

In Dulciuri la 10 Mar 2014

Aluat: se framanta un aluat nelipicios din toate ingredientele, se inveleste in folie transparenta si se da la frigider o ora. Se amesteca nuca de cocos cu zaharul si albusul si se lasa 10 minute,sa se hidrateze cocosul. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde o foaie destul de subtire...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2014

Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 3-4 linguri de lapte si 2 linguri de faina se amesteca bine si se lasa la crescut 10 minute. Intre timp se cerne faina intr-un bol. Laptele se amesteca intr-o craticioara cu zaharul si se lasa pe foc doar 1 minut, sa se incalzeasca putin. Apoi se...

Desert cornulete cu rahat

In Dulciuri la 9 Mar 2014

Smantana, untura, zaharul, oul si faina se pun intr-un bol si se framanta bine. Se imparte aluatul in 4 parti si din fiecare parte se intinde o foaie cu diametrul de aproximativ 25 cm. Fiecare foaie se taie in 12 parti/fasii triunghiulare. Pentru fiecare triunghi se foloseste o bucata de...

Colac umplut

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2014

Se cerne faina intr-un bol, se face o gropita in centru si se adauga drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de apa si se amesteca putin. Se lasa 10-15 minute sa creasca, apoi se adauga untul topit si restul de apa. Se framanta pana se amesteca toate ingedientele ,apoi se adauga sarea si...

Briose cu morcov si portocala

In Prajituri la 5 Mar 2014

Morcovul curatat si spalat se da pe razatoarea mica sau mai simplu - la robot! Ouale se bat cu zaharul, iar cand compozitia este ''spumoasa'' adaugati morcovul. Apoi se adauga faina deja amestecata cu praful de copt si vanilia. Nu va speriati daca o sa fie cam tare compozitia, initial...

Dorayaki - Clatite japoneze

In Dulciuri la 4 Mar 2014

 Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. La final se adauga praful de copt dizolvat in apa. Se acopera vasul in care este compozitia si se...

Brezel - Covrigi cu sare si mac

In Piine la 3 Mar 2014

Maia : Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 1 ora Aluat: Se amesteca toate ingredientele cu maiaua si se framanta bine pana obtinem un aluat lucios, elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 2 ore....

Tarta cu crema de vanilie si fructe

In Prajituri la 3 Mar 2014

Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusurile, apoi se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios, usor de modelat, pe care il lasam la frigider o ora Apoi se intinde o foaie de cca 1 cm grosime (poate chiar mai subtire) si se asaza in forma pentru tarte, acoperind si marginile. Se...

Donuts

In Dulciuri la 27 Feb 2014

Se pun intr-o craticioara laptele, untul, zaharul si zaharul vanilat si se pun pe foc pana se topeste untul Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu drojdia si galbenusurile, apoi se toarna compozitia de lapte. Se framanta bine un aluat destul de moale, dar nelipicios si se lasa la crescut...

Tortilla de patatas

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2014

Se curata cartofii si ceapa si se taie rondele. Se rastoarna intr-o tigaie in care am incins cca 100 ml ulei, se sareaza si se lasa la prajit, la foc mic, amestecand din cand in cand si sfaramand cartofii Cand cartofii s-au inmuiat, se ia tigaia de pe foc. Ouale se bat cu putina sare, apoi...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 24 Feb 2014

Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa se mai lasa 10 minute. Apoi se adauga pachetul de unt si se amesteca bine, pana la omogenizare. Dupa ce s-a topit untul, se ia cratita de pe foc si se adauga laptele praf cernut, senta de...

Chec cu Nutella

In Prajituri la 21 Feb 2014

Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, apoi frisca si se continua baterea. La final adaugam faina si praful de copt (cernute) si amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si pe deasupra se toarna...

Aperitiv cu sunca presata si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2014

    Se asaza o felie de sunca, peste ea o felie de cascaval si altenati astfel cu 5-6 felii din fiecare ingredient. Se taie marginile ''imperfecte'' si apoi se taie in 4 ''patratele''.  Infigeti o scobitoare in centru fiecarui patratel si o maslina, pentru decor si...

Briose cu bacon si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2014

Se prajeste bacon-ul in propria grasime,apoi se adauga ceapa tocata si se lasa la foc mic pana incepe sa se rumeneasca ceapa. Intr-un castron punem toate ingredientele ''uscate'' si in altul toate ingredientele '' umede" amestecandu-le bine,apoi se unesc cele doua tipuri de ingrediente...

Aluat foietaj

In Dulciuri la 19 Feb 2014

Se amesteca apa cu sarea si zeama de lamaie pana se dizolva sarea. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele si se amesteca la viteza maxima 15-20 secunde. Se rastoarna pe masa de lucru si se formeaza un sul din aluatul obtinut. Se pudreaza cu faina, apoi se intinde o foaie...

Aperitiv cu oua la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2014

Se framanta un aluat nelipicios din faina, apa, ulei si sare. Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza forme rotunde cu care se tapeteaza formele pentru briose (sau forme de savarine, daca aveti...). Se umplu cu branza/cascaval si salam taiat cubulete, iar deasupra se sparge un ou (atentie,...

Sandwich mozaic

In Sandvisuri la 18 Feb 2014

Este mai simplu decat va imaginati! Intai tocati marunt salamul, ouale, ardeiul (gogosar si verde) si maslinele, apoi amestecati-le cu untul batut spuma, branza si mustarul. Franzela/bagheta se taie in doua si se scoate miezul. Daca painea e mai veche sau pur si simplu miezul este...

Cartofi "a la Riojana"

In Porc la 17 Feb 2014

Ceapa taiata rondele, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat cubulete, se calesc intr-o tigaie cu 100 ml ulei de masline. Apoi se adauga chorizo, cartofii taiati rondele si ardeiul iute si se lasa la calit inca 5 minute. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana fierb cartofii. Chorizo...

Cupcakes de ciocolata si menta

In Prajituri la 17 Feb 2014

Cu ajutorul unui tel se amesteca zaharul cu uleiul,apoi se adauga ouale unul cate unul, sa se incorporeze bine. Se adauga faina, praful de copt si cacao cernute si amestecam usor cu telul (manual), iar cand incepe sa se incorporeze faina, se adauga laptele putin cate putin. Se amesteca bine, pana...

Suppli

In Mancaruri cu carne la 17 Feb 2014

Se topeste untul intr-o tigaie (30 g) si se caleste ceapa, apoi se adauga si carnea tocata si se amesteca 2-3 minute, pana isi schimba culoarea. Se toarna vinul, apoi bulionul,putina sare si piper (daca doriti) si se lasa la fiert pana incepe sa scada lichidul. Cand adaugam orezul, avem nevoie...

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 16 Feb 2014

Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 2 linguri lapte si 2 linguri faina se amesteca bine si se lasa la crescut 15-20 minute. Intr-un bol se cerne faina amestecata cu praful de copt si se toarna maiaua, apoi se adauga  zaharul, laptele caldut, untul moale (la temperatura...

Rulouri cu banane

In Dulciuri la 16 Feb 2014

Se taie foaia (foietajul) in fasii subtiri, bananele se curata si se taie pe lungine, apoi pe jumatate (dintr-o banana se obtin 4 bucati). Fiecare fasie de aluat se intinde putin ,sa fie mai subtire si se infasoara bucatile de banane. Se asaza in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc....

Afisate 1 - 30 din 34 retete    

Postari recente

publicat la 25.04.2014

Turta dulce cu nuci

publicat la 23.04.2014

Palmieri

publicat la 04.04.2014

Tort Raffaello

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]