Aperitiv cu oua la cuptor

de simsim82 in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2014 | 8147 vizualizari

 

Simplu si rapid, dar foarte gustos! Un alt mod de a manca ouale, nu doar fierte sau prajite.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 25 ml ulei
  • 25 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 oua
  • salam
  • branza/cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu oua la cuptor:

Se framanta un aluat nelipicios din faina, apa, ulei si sare. Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza forme rotunde cu care se tapeteaza formele pentru briose (sau forme de savarine, daca aveti...). Se umplu cu branza/cascaval si salam taiat cubulete, iar deasupra se sparge un ou (atentie, sa nu se sparga galbenusul; nu-i nicio tragedie, doar ca nu mai are acelasi aspect aperitivul :D ).
Se dau formele la cuptor, la foc potrivit (cca 175 grade C) pana se coaguleaza albusul (totusi verificati si aluatul daca este copt...).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu oua la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci, sunca si castraveti murati