Aluat pizza

de simsim82 in Pizza, 26 Mar 2014 | 10170 vizualizari

 

Un aluat ideal pentru orice tip de pizza.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml apa
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 6 linguri ulei de masline
  • 30 g sare
  • 2 lingurite zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pizza:

     Se topesc zaharul si drojdia in 1/2 pahar de apa. Sarea se dizolva separat in cateva linguri de apa.
     Faina se cerne intr-un bol, se face o gropita in centru si se rastoarna toate ingredientele, mai putin apa. Incepem sa framantam, adaugand apa putin cate putin.
     Se framanta pana obtinem un aluat elastic si lucios.
     Se lasa la crescut circa 2 ore, pana isi dubleaza volumul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza taraneasca