Desert cornulete cu rahat

de simsim82 in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 60016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g untura
  • 125 g smantana
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 350 g faina (aproximativ)
  • rahat sau miez de nuca -pentru umplut
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Smantana, untura, zaharul, oul si faina se pun intr-un bol si se framanta bine.
Se imparte aluatul in 4 parti si din fiecare parte se intinde o foaie cu diametrul de aproximativ 25 cm.
Fiecare foaie se taie in 12 parti/fasii triunghiulare. Pentru fiecare triunghi se foloseste o bucata de rahat sau miez de nuca, pe care le asezam pe partea mai lata a triunghiului si rulam spre interior.
Se asaza in tava cornuletele astfel formate si se dau la cuptor (deja incalzit la 175 grade C) timp de 15-20 minute. Cand incep sa se rumeneasca, trebuie scoase din cuptor.
Se pudreaza cu zahar pudra (eventual si vanilat) si se servesc, de preferinta, a doua zi sau chiar dupa 2-3 zile, dar la noi nu rezista atat de mult, asa ca....pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata