Desert cornulete cu rahat

de simsim82 in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 60505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g untura
  • 125 g smantana
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 350 g faina (aproximativ)
  • rahat sau miez de nuca -pentru umplut
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Smantana, untura, zaharul, oul si faina se pun intr-un bol si se framanta bine.
Se imparte aluatul in 4 parti si din fiecare parte se intinde o foaie cu diametrul de aproximativ 25 cm.
Fiecare foaie se taie in 12 parti/fasii triunghiulare. Pentru fiecare triunghi se foloseste o bucata de rahat sau miez de nuca, pe care le asezam pe partea mai lata a triunghiului si rulam spre interior.
Se asaza in tava cornuletele astfel formate si se dau la cuptor (deja incalzit la 175 grade C) timp de 15-20 minute. Cand incep sa se rumeneasca, trebuie scoase din cuptor.
Se pudreaza cu zahar pudra (eventual si vanilat) si se servesc, de preferinta, a doua zi sau chiar dupa 2-3 zile, dar la noi nu rezista atat de mult, asa ca....pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)