Aluat foietaj

de simsim82 in Dulciuri, 19 Feb 2014 | 6530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 g faina
  • 200 g unt rece taiat cubulete
  • 125 ml apa rece
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat foietaj:

Se amesteca apa cu sarea si zeama de lamaie pana se dizolva sarea. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele si se amesteca la viteza maxima 15-20 secunde. Se rastoarna pe masa de lucru si se formeaza un sul din aluatul obtinut.

Se pudreaza cu faina, apoi se intinde o foaie dreptunghiulara pe care o impaturim in 3. Se intinde iar cu sucitorul si se repeta actiunea de 10-15 ori (de fiecare data intorcand aluatul/dreptunghiul la 90 grade). Aluatul obtinut se inveleste in folie transparenta si se lasa la frigider cel putin 3 ore.

Daca vreti, il puteti pastra si la congelator, dar nu mai mult de o luna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos