Tarta cu crema de vanilie si fructe

de simsim82 in Prajituri, 3 Mar 2014 | 7956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 300 g faina
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura esenta vanilie
  • Ornat :
  • 2 kiwi
  • 15-20 capsune
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si fructe:

Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusurile, apoi se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios, usor de modelat, pe care il lasam la frigider o ora

Apoi se intinde o foaie de cca 1 cm grosime (poate chiar mai subtire) si se asaza in forma pentru tarte, acoperind si marginile. Se inteapa aluatul cu furculita (sa nu se umfle) si se da la cuptor pana capata o culoare aurie (la 175 grade C ).

Crema : Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga faina si putin lapte (50 ml)  si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Restul de lapte (350 ml) se pune intr-o cratita, la fiert. Cand incepe sa fiarba ,se adauga compozitia de oua si se amesteca bine pana se ingroasa. Inainte sa luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana se topeste.

Se umple tarta cu crema, apoi se orneaza cu felii de kiwi si capsune .

TIPS-URI

1

Puteti folosi fructe de sezon, nu doar fructele pe care le-am folosit eu (ananas, mandarine, boabe de struguri)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni