Briose cu bacon si parmezan

de simsim82 in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2014 | 6101 vizualizari

 

De ce sa ne bucuram de briose doar la desert? Putem savura o briosa "sarata" ca aperitiv sau la micul dejun! Sunt delicioase, chiar daca nu sunt dulci!

 

INGREDIENTE

  • 100 grame bacon afumat (costita afumata-fara os)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 375 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 125 g unt
  • 40 g braza rasa(tip parmezan) + 2 linguri pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu bacon si parmezan:

Se prajeste bacon-ul in propria grasime,apoi se adauga ceapa tocata si se lasa la foc mic pana incepe sa se rumeneasca ceapa. Intr-un castron punem toate ingredientele ''uscate'' si in altul toate ingredientele '' umede" amestecandu-le bine,apoi se unesc cele doua tipuri de ingrediente si se omogenizeaza compozitia.

Se umplu formele de briose 3/4 si se pudreaza cu parmezan,apoi se dau la cuptor la foc potrivit (180 grade) timp de 15-20 min.

Din aceasta compozitie ies 18-20 de briose mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu bacon si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu dovlecei