Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1620
PRIETENI297
Retete / Conserve

Cas la borcane pentru iarna

In Conserve la 27 Aug 2019

Casul, asa cum am precizat, bine scurs de zer, il curati putin de coaja ce o are deasupra. Dupa ce i-ati luat coaja, il taiati bucati potrivite. Il dati pe razatoarea cu ochiuri mari, il framantati cu mana sau il puteti da in robot (daca il dati in robot, nu il maruntiti prea tare). Il puneti...

Dulceata de ardei iuti

In Conserve la 18 Oct 2018

Intai de toate, va puneti manusi, altfel o sa va usture foarte tare mainile. Spalati ardeii iuti si gogosarii, ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati bucati mai mari, ii treceti prin robot, dar nu ii faceti chiar pasta, lasati si bucati mai maricele. Intr-un tuci (sau un vas mai...

Gogosari umpluti cu varza

In Muraturi la 20 Sep 2018

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine. Gogosarii ii spalati, curatati usor cotoarele, ca sa nu ii rupeti si ii scuturati bine de...

Mere la borcan pentru deserturi

In Conserve la 19 Oct 2017

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita mai mare puneti uleiul. Adaugati merele rase, pe care le scurgeti inainte intre maini (asa va bucurati si de o cana de suc proaspat de mere). Presarati si zaharul,...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 8 Sep 2017

Coaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs. Gogosarii si ardeii ii coaceti, ii puneti intr-o oala, ii presarati cu sare si ii acoperiti. Ii lasati sa se racoreasca, atat cat sa ii suportati la degete, ii decojiti. Ii curatati de...

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

In Muraturi la 26 Sep 2016

Spalam pepenele, il taiem felii potrivite. Castravetii si gogonelele le spalam. Pe fundul borcanului asezam frunze de telina, hrean, stejar, marar uscat, dar spalate inainte. Curatam usturoiul, punem jumatate din el, taiat feliute. Hreanul il curatam si dam drumul catorva bucatele....

Zacusca cu fasole

In Zacusca la 14 Sep 2016

Ardeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz. Noi am copt o cantitate mai mare si am copt la tara, pe o tabla mare. Ii punem fierbinti intr-o oala mai mare, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand s-au racit, ii curatam de coaja, indepartam cotorul si toate...

Visine la borcan, pentru prajituri

In Conserve la 9 Iul 2016

Spalam visinele bine, le lasam sa se scurga putin intr-o sita. Le curatam de codite si le scoatem samburii. Borcanele si capacele lor, le spalam bine cu apa fierbinte si le punem pe un prosop curat, cu gura in jos, sa se scurga de apa. Asezam visinele in borcane, pana aproape de varf. In fiecare...

Salata cu ghebe

In Conserve la 6 Oct 2014

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la fiert pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata le scurgem de apa. Ceapa o curatam, o taiem pestisor,...

Sos de legume pentru iarna

In Conserve la 27 Sep 2014

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiior si le lasam cam 2 minute la oparit. Le scoatem cu o paleta, le punem intr-un bol sa se racoreasca, decojim pielita si indepartam cotoarele. Gogosarii si kapia ii spalam, ii...

Ghebe murate

In Muraturi la 23 Sep 2014

Buretii ii curatam de mizerii, ii spalam, apoi ii punem intr-un bol cu apa rece, presaram putina sare si ii lasam asa jumatate de ora. Ii scurgem de aceasta apa si ii mai trecem pe sub un jet de apa. Intr-o oala punem niste apa cu un varf de sare mare, le punem pe foc, si cand clocoteste dam...

Pasta de gogosari cu kapia

In Conserve la 19 Sep 2013

Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie. Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa. Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele. Ii taiem bucati potrivite apoi...

Zacusca cu bureti

In Zacusca la 5 Sep 2012

Ardeii, gogosarii si kapia ii punem la copt. Cum ii luam de la copt ii punem intr-o oala mare si ii acoperim cu capac. Ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim. Dupa ce i-am curatat de coaja, le scoatem cotorul si toate semintele, apoi ii trecem prin masina de tocat sau robot....

Ardei grasi si kapia copti la borcan

In Conserve la 1 Sep 2012

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana. Nu ii coaceti foarte tare ca vor rupe bucatele la curatat. Ii punem intr-o oala imediat ce ii coacem si ii acoperim cu un capac. Lasam sa stea asa macar jumatate de ora pentru a se inmuia coja....

Iutata

In Conserve la 30 Sep 2011

Ardeii ii spalam bine. Le scoatem cotorul, (dar nu ii taiem pe jumatate, ci ii lasam intregi, doar la capat umblam) si nu indepartam  semintele toate, doar cele de langa cotor. Ii taiem rondele subtirele. Mararul il spalam si il scuturam de apa. Indepartam cozile si il tocam...

Castraveti cu gogonele murate pentru iarna

In Muraturi la 12 Sep 2011

    Luam borcanele si le spalam  cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.   Spalam bine castravetii si gogonelele.   Ii asezam in borcane(ii puteti pune in borcane mici sau mari,eu am pus in 3 borcane de 3 kg). Intr-o oala punem la fiert...

Pasta de rosii

In Bulion la 6 Sep 2011

Spalam bine rosiile. Intr-o oala punem apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, punem rosiile si le lasam cam 1 minut sa fiarba. Le scoatem cu o paleta, intr-un bol si le lasam sa se rocoreasca, cat sa le suportam in maini. Le decojim pielita, le scoatem cotorul, apoi le dam in...

Pastai la borcane pentru iarna

In Conserve la 14 Iul 2011

Pastaile le curatati capetele si le spalati bine. Intr-o oala puneti niste apa la fiert, cu un praf de sare mare. Cand apa incepe sa fiarba, puneti pastaile si le dati cateva clocote (nu le fierbeti prea tare ca sa devina moi, ci trebuie sa fie al dente). Le scoateti cu o paleta intr-un...

Zacusca cu bureti

In Zacusca la 14 Oct 2010

Pregatim legumele: gogosarii si ardeii ii spalam. Le scoatem toate semintele apoi ii dam prin masina de tocat carne. Ceapa se curata,se spala si se toaca foarte marunt(sau puteti sa o dati pe masina de tocat carne). Morcovul ce rade de coaja,se spala si se da prin razatoarea cu ochiuri mici....

Salata de bureti pentru iarna

In Conserve la 10 Oct 2010

Ceapa se curata ,se spala si se taie solzisori. gogosarii se curata de seminte si se taie feliute mici si subtiri. buretii ii curatati,ii spalati si ii fierbeti 20-30 min. intr-o oala adaugati:apa,uleiul,otetul,sarea,zaharul piperul boabe si foile de dafin rupte bucatele. puneti pe...

Ghebe la borcane pentru iarna

In Conserve la 6 Oct 2010

Mai intai de toate va echipati intr-o zi cu multe sacose,va imbracati mai gros(ca acum e rece afara),luati si ceva papica,va urcati intr-o masina si directia spre padure la cules ghebe...... daca nu alegi varianta a 2a .,care am ales-o si eu ...va imbracati,luati sacose,niste banusori si...

Pasta de gogosari

In Conserve la 3 Oct 2010

Gogosarii se spala. li se scot cotoarele si se scutura de toate semintele. apoi se dau prin masina de carne sau prin robot si ii facem pasta. intr-o oala mai larga,se pun gogosarii macinati cu uleiul si sarea. ii punem pe aragaz la foc potrivit si o fierbem20-25 de min. spalam...

Gogosari cu conopida in otet

In Muraturi la 29 Sep 2010

Gogosarii se spala ,li se scoate cotorul si se scutura de toate semintele. Dupa ce i-am curatat ii taiem felii mai grosute. Conopida o spalam bine apoi o desfacem buchetele mici. Intr-o oala mai larga pregatim compozitia de otet. Amestecam otetul,apa,uleiul,zaharul,sarea,boabe de piper si foi...

Tocana de legume pentru iarna

In Conserve la 10 Sep 2010

Mai intai de toate pregatiti legumele. Intr-o cratita puneti apa si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul rosiilor spalate si le opariti 5 minute. Le scoateti cu o paleta intr-un bol, le lasati sa se racoreasca, apoi le decojiti pielita si indepartati cotoarele. Le dati prin...

Zarzavat pentru iarna

In Conserve la 9 Sep 2010

gogosarii,ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa. le curatam cotoarele si toate semintele. ii taiem rand pe rand cubulete mici(sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic). ceapa se curata ,se spala si se toaca. morcovul il radeti,il spalati si il...

Ardei iuti in otet

In Conserve la 9 Sep 2010

ardeii iuti se spala bine si se aseaza ori intr-un borcan ori intr-o sticla mai larga la gura(sticla nu de plastic ci din sticla) intr-o tigaita se pun frunzele de dafin rupte,sarea,boabele de piper,uleiul, apa si otet si se pun pe foc la fiert. lasam sa dea cateva clocote. apoi aceasta...

Gogosari in sos

In Conserve la 8 Sep 2010

Se spala bine gogosarii, apoi ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati felii mai mari, nu foarte subtiri. Intr-o tigaie mai mare puneti sa preparati sosul. Turnati otetul, uleiul, apa, zaharul, bulionul, mustarul, sarea, cateva boabe de piper si foile de dafin rupte bucati mici....

Castraveti murati

In Muraturi la 4 Sep 2010

1. castravetii se spala foarte bine. se aseaza intr-un borcan de 5 kg.(sau puteti sa ii puneti in borcanele mici). intr-o oala se pun 5 litri apa si 5 linguri de sare mare. se pun pe foc si lasam pana da cateva clocote. apa fierbinte se pune peste castraveti in borcan si se acopera...

Visine conservate pe iarna pentru prajituri

In Conserve la 17 Iul 2010

Visinele se spala foarte bine sub jetul de apa rece. se curata coditele,se scot samburii insa fara a rupe prea tare visinele. se scurge excesul de zeama ce o lasa acestea. in borcane de 800 gr se pun astfel:un rand de zahar ,un rand de visine,iar zahar ,iar visine si tot asa pana umpleti...

Cas de oaie la borcan

In Conserve la 30 Iun 2010

Branza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine . daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai stiu ce si se strica foarte repede,va spun asta din proprie experienta. branza se taie patrate....

Afisate 1 - 30 din 31 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]