Acesta este reteta mea de zarzavat ce o fac an de an...nu stiu sa va dau cantitatile sincer pentru ca fac dupa ochi in functie de cat de mult vreau sa imi iese..asa ca puteti face mai putin ,mai mult ,cum doriti..
gogosarii,ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.
le curatam cotoarele si toate semintele.
ii taiem rand pe rand cubulete mici(sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic).
ceapa se curata ,se spala si se toaca.
morcovul il radeti,il spalati si il dai pe razatoarea cu ochiuri mici.
patrunjelul si frunzele de telina le spalati apoi le tocati maruntel.
pastarnacul il curatati ,il spalati si incercati sa il taiati cat mai micut.
intr-un lighean mare amestecati toate legumele taiate.
peste puneti sare mare(eu la 5 kg de zarzavat am pus 1 punga de sare mare).
il lasati asa in lighean circa o ora pentru a lasa zeama.
dupa acest timp spalati un borcan mare(sau borcane mai mici),luati cate o mana de zarzavat,il stoarceti apoi il puneti in borcan.
asa faceti cu tot zarzavatul.
deasupra puneti putin conservant ,acoperiti borcanul la gura si il dati la loc racoros.
este foarte bun in cirbe,supe,tocanite.....