Mod de preparare: blat se bat albusurile spuma , se adauga pe rand zaharul si se bat pana se topeste, se pun galbenusurile unul cate unul se amesteca bine cu mixerul apoi renuntam la el si punem la treaba lingura de lemn.Se adauga faina si praful de copt putin cat putin si se amesteca incet. Se toarna blatul intr-o forma cu diametrul de 26 cm, unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit 15-20 de min la foc potrivit. Ca sa fiti sigure ca este copt se probeaza cu o scobitoare .eu l-am facut de cacao;am inlocuit o lingura de faina cu una de cacao si l-am taiat in doua.
Mousse de ciocolata alba: Amestecam amidonul cu zaharul, apoi punem ouale batute si amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena. Turnam si laptele, si asezam craticioara intr-o cratita mai mare, fierbem toata compozitia la “bain marie” la foc mic, amestecand in continuu. Topim ciocolata tot in bain marie, inmuiem gelatina in 2-3 linguri de apa rece si le punem amandoua in compozita pe care in prealabil am tras-o de pe foc. Amestecam foarte bine si lasam compozitia sa se racoreasca putin, apoi incorporam si frisca batuta. Turnam crema obtinuta peste blatul de tort insiropat si pus intr-o forna cu pereti detasabili, si dam la rece.. 2-3 ore, timpul e relativ, verificati si voi daca s-a intarit.eu am pus intai moussul de ciocolata cu lapte.
Mousse de ciocolata cu lapte: procedura este aceeasi doar ca in loc de ciocolata alba puneti 100 g ciocolata cu lapte topita.puteti sa faceti 3 straturi adica sa faceti inca un mousse de ciocolata amaruie din aceleasi cantitati.peste crema de ciocolata alba puneti si crema de ciocolata cu lapte si dati din nou la frigider.dupa ce s-a intarit puneti si blatul de tort insitopat.
Glazura:
Se amesteca smantana cu zaharul si apa si se pune la fiert, se adauga cacao si se amesteca bine , se lasa sa clocoteasca cateva minute si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand incepe sa se raceasca se strecoara si se pune pe tort.