Vreau sa va arat metoda mea de sterilizare a casului de oaie pentru iarna..
Branza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine .
daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai stiu ce si se strica foarte repede,va spun asta din proprie experienta.
branza se taie patrate.
se pune intr-un lighean.
peste ea se presoara sare mare,in functie de cat de sarata o mancati.
se framanta bine cu mainile.
se iau niste borcane de 800 gr,curate sa fie.
acestea se pun cu branza pe 3 sferturi ,dar sa fie presata bine in borcane.
deasupra fiecarui borcan se pune o lingura margarina(creca pentru mai multa siguranta merge sa se puna si cate un strop de conservant).
borcanele se inchid ermetic si se invelesc in hartie.
intr-o oala se pune apa pe 3 sferturi,se pun borcanele ,se acopera cu un prosop de bucatarie si se sterilizeaza la foc potrivit 25-30 min.
le lasati asa in apa pana ce borcanele s-au racit de tot.
pastratile la loc racoros.