Gogosari in sos

de Rocsi in Conserve, 8 Sep 2010 | 24558 vizualizari

 

Sincer nu mai stiu exact cine ne-a dat reteta dar de cand o avem o facem an de an...ies niste gogosari minunati ...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 500 gr otet
  • 7 linguri bulion
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri mustar
  • 1 lingura sare mare
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 200 ml apa
  • 120 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Se spala bine gogosarii, apoi ii curatati de cotoare si toate semintele.
Ii taiati felii mai mari, nu foarte subtiri.
Intr-o tigaie mai mare puneti sa preparati sosul.
Turnati otetul, uleiul, apa, zaharul, bulionul, mustarul, sarea, cateva boabe de piper si foile de dafin rupte bucati mici.
Tigaia o asezati  pe foc, amestecati bine toate ingredientele, pana toate ingredientele s-au dizolvat, iar sosul incepe sa fiarba.
Cand sosul fierbe, puneti o mana sau doua de gogosari taiati, ii opariti circa 2 minute la foc potrivit,  apoi ii scoateti si puneti alta tura de gogosari, pana sunt gata toti.

Gogosarii pe care ii scoateti, ii asezati fierbinti in borcane si ii presati usor.
Dupa ce ati terminat toti gogosarii, turnati sosul fierbinte peste ei, mai faceti loc cu furculita pentru a intra sos peste tot.

Inchideti capacele ermetic, ii acoperiti cu o patura groasa si ii lasati acolo pana a doua zi, cand ii dati la loc racoros.
Sunt super, super deliciosi! Ii puteti servi cu fripturi, mancare de fasole, cu piure in zile de post si multe alte preparate!
PS: Din 4.2 kg de gogosari, mi-au iesit 3 borcane de 720 ml si 7 de 370 ml.

TIPS-URI

1

pentru mai multa precautie puteti pune putin conservant deasupra fiecarui borcan

2

pentru sos puteti sa puneti cate putin mai mult la ingrediente ca sa nu riscati sa nu aveti suficient sos de pus in fiecare borcan(eu asa am patit in primul an cand am facut).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.09.2010, 10:41

atunci la iarna te astept pe la mine ionix sa te servesc

kukibella 1

08.09.2011, 14:39

Rocsi 1

08.09.2011, 15:01

laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta