Zacusca cu bureti

de Rocsi in Zacusca, 14 Oct 2010 | 35648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr pasta de tomate
  • 2,5 kg gogosari
  • 2,5 kg ardei
  • 2,5 kg bureti(eu am folosot ghebe)curatati si fierti
  • 2 kg ceapa
  • 1,5 kg morcov
  • 1 litru ulei
  • sare mare
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu bureti:

Pregatim legumele:

gogosarii si ardeii ii spalam. Le scoatem toate semintele apoi ii dam prin masina de tocat carne. Ceapa se curata,se spala si se toaca foarte marunt(sau puteti sa o dati pe masina de tocat carne). Morcovul ce rade de coaja,se spala si se da prin razatoarea cu ochiuri mici. Buretii ii curatati,ii spalati apoi ii fierbeti cam 25-30 min. Ii lasati sa se rocoreasca apoi ii dati pe masina de tocat carne(trebuie sa va ramana 2,5 kg in capat ).

Intr-o oala se pune uleiul. Cand acesta s-a incins se pune ceapa si se inmoaie cam 10-15 min. Apoi punem morcovul si ii inabusim inca vreo 10 min cu ceapa, dupa care adaugam ardeii si gogosarii macinati. Ii amestecam bine cu ceapa si morcovul inabusit si dupa alte 10 min puneti si buretii. Amestecati bine apoi dati oala la cuptor.

Din cand in cand mai deschidati cuptorul si invartiti in zacusca. E gata atunci cand a scazut bine de tot(sa nu fie zemoasa). Aproape de final se pune pasta de tomate, sare mare dupa gust si cateva boabe de piper. Mai lasam cam 15 min sa fiarba in cuptor apoi o scoatem. O lasam sa se racoreasca.

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte. Asezam zacusca rece in borcan si le infiletam bine. Infasuram fiecare borcan in hartie,le asezam intr-o oala mai larga,punem apa ,cat sa acoperim borcanele destul de bine. Asezam deasupra lor un prosop de bucatarie,apoi le asezam pe focul aragazului (focul sa fie potrivit)si le sterilizam cam 50 de min. Le lasam sa se raceasca acolo in apa iar a doua zi le dam la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu bureti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ciuperci