Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin

de Aurelia 07_07 in Mancaruri cu carne, 7 Oct 2013 | 7784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua portii:
  • 2 bucati de muschi de vita(Roastbeef)
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru macinat
  • 2 cepe medii
  • 4 linguri de ulei
  • Ingrediente pentru cartofi gratin:
  • 6-8 cartofi mijlocii
  • 1/2 litru smantana proaspata
  • 1/2 lingura untura
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • putin patrunjel (frunze)taiat marunt
  • sare
  • piper
  • magheran
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin:

Carnea de vita o spalam cu apa rece si cu un prosop de hartie o tamponam pentru a elimina surplusul de apa .

Asezam carnea pe un platou si o condimentam pe ambele parti cu sare si piper.

Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii subtiri.

Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei si punem pe aragaz la o temperatura ridicata pana se incinge uleiul.

Punem ceapa la prajit in acest ulei incins pana devine maroniu deschis,dupa care o scoatem cu o paleta intr-un castronel si o pastram calda in cuptor la o temperatura de 70 ° .

In tigaia unde am prajit ceapa punem celelalte doua linguri de ulei si cand uleiul este incins prajim carnea pe fiecare parte cate 2 minute dupa care oprim focul de la aragaz si punem pe tigaie un capac si lasam 2 minute .

Ceapa din castronel, pastrata calda la cuptor, o punem peste carnea prajita din farfurie.

Se poate servi cu ,cartofi gratin sau cu cartofi caliti cu ceapa.

Mod de preparare cartofi gratin:


Spalam cartofii,ii curatam de coaja,ii taiem felii groase de 5 mm.

Ceapa,cartofii,,sarea,piperul si magheranul le amestecam.

Usturoiul curatat de coaja il taiem foarte marunt si il frecam bine cu untura.

Cu aceasta compozitie ungem o tava din metal(de preferat inox) in care punem cartofii amestecati cu cele sus mentionate.

Deasupra turnam smantana proaspata.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 220 °,aproximativ 45 de minute, dupa care indepartam folia de aluminiu,presaram deasupra peste cartofi,patrunjelul taiat marunt si lasam inca 45 de minute la o temperatura de 180 °.

Dupa care se pot servi.

 

 

TIPS-URI

1

Acesti cartofi se pot servi cu orice fel de preparat din carne, chiar si cu peste prajit sau la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwiebelrostbraten(Friptura de vita cu ceapa prajita) si cartofi gratin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu legume