Zuppette cu blat de bezea si nuca

de diana_k in Prajituri, 9 Noi 2012 | 25071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj, 800g
  • pentru blatul de bezea
  • 6 albusuri
  • 150 g miez de nuca taiata
  • 150 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 40 g faina
  • pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 125 g unt sau margarina
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zuppette cu blat de bezea si nuca:

Lasam aluatul de foietaj sa se deschete la temperatura camerei. Il desfacem, il taiem in doua si coacem doua foi.

Punem miezul de nuca la prajit intr-o tava la cuptor, apoi il taiem bucatele sau il strivim cu sucitorul.

Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana se formeaza o bezea tare, lucioasa ce nu curge. Adaugam nucile, faina si praful de copt. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt. Coacem la 180 grade cam 25 minute. Il lasam sa se raceasca in cuptor.

Crema:

Mixeaza frisca si o dam la rece.  Galbenusurile, laptele si zaharul le punem la fiert pe baie de aburi. Amestecam incontinu pana se ingroasa crema. O lasam la racit apoi o mixam cu untul, adaugam frisca si vanilia.

Glazura: ciocolata o taiem bucatele, o amestecam cu frisca si o punem pe foc mic pana se topeste

Asamblam prajitura astfel: o foaie de foietaj, jumatate din crema, blatul de bezea, restul de crema, celalat foaie de foietaj.  Acoperim prajitura cu un prosop curat si punem o greutate pe ea.Dam la rece cateva ore apoi o glazuram cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zuppette cu blat de bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema spumoasa de vanilie