Pentru ca sunt idragostita de zmeura si-mi place sa o mananc atat in stare naturala,cat si in diverse prajituri sau in dulceata,atunci cand am la indemana ,trebuie sa ''mesteresc'' ceva.
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste. Se adauga galbenusurile, pe rand si la final faina. Se coace intr-o forma de tarta dar un pic mai inalta. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit
Crema:
Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga zaharul vanilat si amidonul, apoi laptele, putin cate putin, sa nu facem cocoloase. Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa. Se da de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adauga untul frecat.
Asamblare:
Se scobeste blatul la mijloc, iar parte de blat care am scobit-o o punem in crema si amestecam bine. Se toarna crema, desupra se orneaza cu zmeura si se adauga plicul de gel top, care se prepara conform instructiunilor de pe plic.