Zmeurica

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Ian 2013 | 5572 vizualizari

 

Pentru ca sunt idragostita de zmeura si-mi place sa o mananc atat in stare naturala,cat si in diverse prajituri sau in dulceata,atunci cand am la indemana ,trebuie sa ''mesteresc'' ceva.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • fructe:
  • zmeura( capsuni,mure,caise,piersici,visine,cirese)
  • un plic de top gel rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeurica:

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste. Se adauga galbenusurile, pe rand si la final faina. Se coace intr-o forma de tarta dar un pic mai inalta. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit

Crema:

Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga zaharul vanilat si amidonul, apoi laptele, putin cate putin, sa nu facem cocoloase. Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa. Se da de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adauga untul frecat.

Asamblare:

Se scobeste blatul la mijloc, iar parte de blat care am scobit-o o punem in crema si amestecam bine. Se toarna crema, desupra se orneaza cu zmeura si se adauga plicul de gel top, care se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeurica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone