Tarta cu smantana si fructe de padure

de deyutzky in Prajituri, 20 Sep 2014 | 20661 vizualizari

 

O bunatate de tarta cu blat fraged si usor crocant la exterior si crema fina de smantana.

 

INGREDIENTE

  • Blat (diam. tava 22cm):
  • 250 g faina
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri apa minerala + 1 lingurita otet
  • 1 galbenus
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • aprox.650 g smantana
  • 4 oua
  • zahar dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • aprox. 300 g fructe de padure (congelate am avut eu, se pot pune si proaspete)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu smantana si fructe de padure:

Blat:

Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, smantana, apa minerala+otetul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai adaugati putina faina).

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru aprox 1 h jumatate.

Dupa ce a stat destul la rece il scoatem din folie si intindem cu ajutorul sucitorului o foaie rotunda.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem foaia de aluat in tava astfel incat aluatul sa fie ridicat si pe peretii tavii.

Intepam blatul din loc in loc cu o furculita si punem peste ele fructele de padure, iar peste fructe turnam umplutura: batem bine ouale cu zaharul, adaugam esenta si smantana.

Dam tava la cuptor la foc mic pentru aprox. 45-50 de minute, daca vi se pare ca nu s-a prins destul o mai puteti lasa inca 10 minute. 

Scoateti tarta din cuptor si o lasati la racit, dupa care o serviti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu smantana si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si bezea