Tarta cu zmeura

de Catalina L in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 4286 vizualizari

 

O tarta cu zmeura si crema chiboust . 
Ce este  crema chiboust ? O crema de patiserie, “aerata” cu bezea sau frisca  cunoscuta si sub numele de crema Saint-Honoré.
A fost inventata de d-nul Chiboust patissier instalat pe strada Saint-Honoré si creatorul celebrei prajituri Saint Honore.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de tarta
  • 250 g zmeură congelata sau proaspata
  • 160 g zahăr pudră
  • 25 cl de lapte
  • 1/2 lingurita de pudra de vanilie
  • 3 ouă întregi
  • 25 g de făină
  • 6 g de gelatină (3 foi )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Intindeti aluatul  (reteta aici) pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in forma de tarta. Înțepați cu o furculiță. 

Se da la cuptor si se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumeneste. Lăsați să se răcească.

 

Se înmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). 

 

Puneti la fiert laptele cu vanilia si 50 g de zahar.

 

Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul si faina intr-un castron sau bol mai mare.

 

Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

 

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand incepe sa fiarba si pana cand crema se ingroasa un pic.

 

Luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati.

 

Se lasă să se răcească, amestecând din când în când. 

 

Se bat albușurile spuma adaugand treptat 40 g de zahar pana se tin ca o bezea (puteti face o meringue italiana - reteta aici). 

 

Incorporam albusurile la crema de patiserie racita.

 

Se presara restul de zahăr (20 g) și se coloreaza cu ajutorul unui pistol cu gaz. 

 

Puneti tarta  la rece cel puțin o oră înainte de a servi.

 

Pofta Buna !!

TIPS-URI

1

Trebuie consumata repede- in 24 h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si fructe de padure