Tarta cu zmeura

de Catalina L in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 4611 vizualizari

 

O tarta cu zmeura si crema chiboust . 
Ce este  crema chiboust ? O crema de patiserie, “aerata” cu bezea sau frisca  cunoscuta si sub numele de crema Saint-Honoré.
A fost inventata de d-nul Chiboust patissier instalat pe strada Saint-Honoré si creatorul celebrei prajituri Saint Honore.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de tarta
  • 250 g zmeură congelata sau proaspata
  • 160 g zahăr pudră
  • 25 cl de lapte
  • 1/2 lingurita de pudra de vanilie
  • 3 ouă întregi
  • 25 g de făină
  • 6 g de gelatină (3 foi )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Intindeti aluatul  (reteta aici) pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in forma de tarta. Înțepați cu o furculiță. 

Se da la cuptor si se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumeneste. Lăsați să se răcească.

 

Se înmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). 

 

Puneti la fiert laptele cu vanilia si 50 g de zahar.

 

Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul si faina intr-un castron sau bol mai mare.

 

Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

 

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand incepe sa fiarba si pana cand crema se ingroasa un pic.

 

Luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati.

 

Se lasă să se răcească, amestecând din când în când. 

 

Se bat albușurile spuma adaugand treptat 40 g de zahar pana se tin ca o bezea (puteti face o meringue italiana - reteta aici). 

 

Incorporam albusurile la crema de patiserie racita.

 

Se presara restul de zahăr (20 g) și se coloreaza cu ajutorul unui pistol cu gaz. 

 

Puneti tarta  la rece cel puțin o oră înainte de a servi.

 

Pofta Buna !!

TIPS-URI

1

Trebuie consumata repede- in 24 h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si fructe de padure