Zeama de pui

de vero_closca in Supe/Ciorbe, 9 Iul 2010 | 5852 vizualizari

 

zeama calda de pui alina foamea,pofta si raceala... este o reteta pe care am preluat-o din "Bucatarul tau". delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 morcovi
  • o telina mica
  • 1 ardei sau un gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 100g smantana
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 lamaie
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeama de pui:

puiul se curata,se spala,se portioneaza si se pune la fiert in apa cu putina sare.

se spumeaza bine.

zarzavatul se curata,se spala si se taie cubulete apoi se caleste in ulei pana se inmoaie iar uleiul se coloreaza, apoi se adauga in oala unde fierbe puiul.

se fierb impreuna pana ce carnea aproape se desprinde de pe oase.

se adauga usturoiul zdrobit,zaharul si sarea,se ia de pe foc si se drege cu smantana amestecata cu galbenusurile,se acreste cu zeama de lamaie si se presara patrunjel tocat.

este foarte gustoasa!

TIPS-URI

1

eu am pus si galuste din faina fierte separat(pt ca baietii mei sunt innebuniti dupa galuste) si am adaugat un praf de chilli in farfurie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

vero_closca 1

10.07.2010, 00:13

multumesc,chiar e buna. mai ales in zile ploioase sau cand esti racit cobza!

gaby_duceag 1

10.07.2010, 10:50

mmm, ce gust bun trebuie sa aiba!!!

nadina73 1

11.07.2010, 18:32

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu agurida