Zacusca picanta de ciuperci

de elucubratiiculinare in Zacusca, 28 Sep 2017 | 5203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceapă
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1 kg ardei kapia copt (aprox. 3 kg ardei kapia crud)
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 căpățână usturoi
  • 3 frunze dafin
  • 1 ardei iute
  • 250 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca picanta de ciuperci:

Ardeiul kapia se poate coace cu o zi înainte. Eu îi coc pe o tavă în cuptor. Îi las aproximativ o oră la 180 grade C, la jumătatea timpului întorcându-i. Se scot într-o oală și se presară 1-2 linguri sare. Se acoperă și se lasă minim o oră. Apoi se curăță de cotor, semințe și coajă. Se lasă la scurs.

  Ceapa se curăță și se taie julienne. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe. Ardeiul kapia se dă prin mașina de tocat. Se călește ceapa în uleiul încins până devine sticloasă. Se adaugă ciupercile și se amestecă ușor. După 10 minute, adăugăm bulionul, ardeiul kapia, usturoiul tocat mărunt, foile de dafin și ardeiul iute tocat mărunt.
Pentru mine a fost destul unul - a fost foarte foarte iute. În funcție de preferințe, el se poate suplimenta sau elimina. Lăsăm la foc mic alte 20 minute sau până scade sosul, amestecând constant.
Se oprește focul, se condimentează cu sare și piper după gust.
Se îndepărtează foile de dafin.
Pregătim din timp 6 borcane de 400 grame, adică le spălăm și le sterilizăm, la fel și capacele, care ar fi de preferat să fie noi.
Se pune zacusca fierbinte în borcane.
Pentru a se păstra mai bine în cămară, eu întotdeauna le fierb și în bain-marie pentru minim 20 minute. Se scot și se țin până a doua zi acoperite cu o pătură sau un prosop mai gros.
Se pun etichete și se dau la cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca picanta de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei si fasole verde