Am facut pentru prima oara zacusca de ghebe, a iesit super buna!
Ghebele se curata si se spala foarte bine, dupa care se dau prin robotul de bucatarie.
Ardeiul kapia se coace pe gratar, se curata de coaja si de seminte si se da prin robotul de bucatarie, inclusiv ceapa alba.
Morcovul se da pe razatoarea mare.
Toate legumele se pun in vasul aparatului slow cooker Crock Pot, se adauga sarea si uleiul si se amesteca bine.
Se seteaza functia High pentru 4:30 - 5 ore, daca mai este nevoie sa mai lasati sa scada zeama.
Foile de dafin se adauga mai la sfarsit, din cand in cand se mai amesteca.
Borcanele se spala foarte bine si se lasa la uscat.
Zacusca se pune calda, deasupra punem ulei incalzit, se inchid foarte bine capacele si se pun intr-o tava.
Se dau la cuptor pentru a se steriliza pentru circa 20 minute. Se lasa inauntru sa se raceasca complet.