Zacusca de vinete si masline

de Irina in Mancaruri de legume, 9 Sep 2013 | 10920 vizualizari

 

E prima data cand fac zacusca si sunt foarte incantata de rezultat!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg rosii
  • 1kg ceapa
  • 400 ml ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura sare
  • piper
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete si masline:

Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor! 

Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii.

Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am lasat-o deoparte, acoperita.

Legumele coapte le-am scos in doua vase, le-am sarat si le-am acopeit cu capace, pentru a se desprinde coaja mai usor de pe ele. Le-am curarat de coaja si de samburi.

Am tocat pe rand legumele la robot, nu foarte fin, pentru ca mie imi place sa gasesc bucati de legume prin zacusca.

Intr-un vas am pus ulei la incins, am adaugat ceapa tocata si am amestecat pana adevenit usor sticloasa.

Am adaugat vinetele coapte, apoi ardeii si gogosarii tocati, dupa care am pus si rosiile mixate.

Am adaugat foile de dafin si am lasat legumele la fiert, la foc moale, cam doua ore.

Am amestecat din cand in cand cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca, chiar daca fundul vasului meu e destul de gros.

Aproape de final am adaugat o lingura de sare si cateva linguri de masline. 

Cand zacusca e fiarta bine am oprit focul si dupa ce s-a racit putin am pus-o in borcane.

In mod normal, borcanele se pun la cuptor, la bain-marie, pentru sterilizare, dar la cantitatea pe care am facut-o, nu are rost, le consumam direct.

Am facut cam 9 borcane de zacusca, vreo doua deja le-am papat, maine mai dau vreo doua...deci se cam termina si trebuie sa o iau de la capat, nu? 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

madi_marin 1

11.09.2013, 18:58

interesanta reteta ta cu masline...

Irina 1

13.09.2013, 11:57

mihaela, chiar iti recomand, maslinele ii dau un gust deosebit.

Irina 1

13.09.2013, 11:57

multumesc, madi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete