Zacusca de vinete

de robert_b in Zacusca, 2 Sep 2014 | 4447 vizualizari

 

Dupa reteta Clementinei,cu cateva schimbari... :)

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete - 3,8 kg coapte si scurse
  • 5 kg ardei capia + 2 kg ardei gras galben.
  • 1 kg pasta de rosii
  • 2 kg de ceapa
  • 1.8 l ulei
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Pentru inceput coacem vinetele si ardeii. Apoi le curatam si le lasam la scurs, peste noapte. Dupa aceasta operatiune se dau prin masina de tocat prin sita mare. Ceapa se curata si se toaca cubulete. Se aseaza tuciul pe foc se lasa sa se incinga si se adauga uleiul. Dupa ce s-a incins uleiul se adauga ceapa si se sareaza dupa gust, se lasa la calit pana se inmoaie si devine sticloasa. Apoi se adauga ceapa si ardeii tocati, amestecand des circa 1 ora. Dupa adaugam pasta de rosii. Se lasa pe foc pana ce uleiul iese la suprafata. Se stinge focul si se  pune in borcane sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna ulei incins si se capacesc. Apoi se fierb la baine-marine. Se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu nu am folosit piper si foi de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă picantă de ciuperci