Curatam si spalam legumele.
Separat le trecem prin robot sa le maruntim fin, incepand cu ceapa.
Odata maruntita, o calim in ulei cca 15 minute.
Trecem prin robot si ardeiul, il punem peste ceapa calita si mai lasam la sotat alte 15 minute.
Morcovul taiat bucati se trece si el prin robot, apoi se adauga peste ceapa si ardei la calit pentru alte 15 minute.
Dovlecelul (curatat de coaja), de asemenea, il macinam fin si il calim alaturi de restul legumelor alte 30 minute.
Ciupercile, curatate de coaja, spalate in doua-trei ape, se macina la robor si se adauga peste amestecul deja calit.
Amestecam destul de des in zacusca obtinuta, sa nu se prinda de oala,pana incepe sa iasa uleiul la suprafata.
Adaugam boabele de piper, foile de dafin, sare dupa gust si pasta de tomate, mai fierbem cca 10 minute si oprim focul.
Se pune in borcanele sterilizate,se fierb in baie de aburi cca 1 ora, se acopera in patura, se lasa acoperite pana dimineata, apoi se depoziteaza pe raft in camara.
Pofta buna!