Zacusca de macrou

de violeta30 in Peste, 22 Oct 2014 | 7714 vizualizari

 

E mult mai buna decat cea clasica, dar poate fi considerata si o reteta mult mai sanatoasa decat conserva de peste cu tomate.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg macrou
  • 2 kg ardei capia/gogosar
  • 1,5 kg ceapa
  • 400 ml ulei
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 borcan mic de bulion
  • sare
  • piper
  • 100 ml otet pentru oparit pestele
  • 100 ml otet pentru zacusca
  • 3-4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de macrou:

Se curata pestele daca nu este eviscerat, se taie capul si coada, inotatoarele si se spala bine fara a lasa urme de sange in interior. Se pune la fiert apa, 100 ml otet si cand clocoteste se adauga pestele pentru 10-15 minute. Se scoate apoi, se lasa la racit si se alege de oase si piele.

Intre timp se caleste ceapa in ulei, dupa care se adauga ardeiul taiat cubulete (daca aveti probleme cu stomacul este de prefarat sa puneti apa si ulei la fiert, cand clocoteste se adauga ceapa si ardeiul si se inabuse). Cand s-au calit bine se adauga sucul de rosii si bulionul, se lasa sa se fiarba bine si apoi se adauga pestele maruntit, zaharul si otetul. Cand au inceput sa fiarba bine se opreste focul si circa 30-40 minute se introduce cratita la cuptor. Se pune zacusca la borcane si se sterilizeaza la bain-marie cca 1 ora si 30 minute. Apoi se scot din apa fierbinte si se pun cu capacul in jos pana se racesc. Se depoziteaza la loc racoros.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se pot folosi fileuri de peste (macrou, merluciu, pangasius, cod, somon).

2

pestele se marunteste cat mai bine, eu nu mi-am dat seama si am pus bucati mai maricele (credeam ca se farama la fiert, dar nu a fost asa).

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou