Zacusca de fasole si ciuperci

de alinutzika in Zacusca, 17 Sep 2011 | 14466 vizualizari

 

E prima data cand fac zacusca. Am mai facut eu, dar eram doar pe post de ajutor de bucatar, pe langa mama mea..:))
Acum, ca am bucataria mea, am vrut sa fac o zacusca pe placul meu, care sa imbine mai multe arome.
Si a rezultat o zacusca delicioasa! V-o recomand cu drag! Va sfatuiesc insa sa respectati modul de preparare, daca vreti sa nu aveti probleme digestive, ca si dupa o zacusca obisnuita. Adoram zacusca, dar intotdeauna mi-era rau dupa ea, din cauza cepei prajite. Cumnata mea, Dana m-a invatat un mic truc foarte eficient. Asa ca acum, am fiert-o si abia apoi am prajit-o. Rezultatul? Nu schimba cu nimic gustul ei obisnuit, dar o face mai usoara pt stomac.
Si inca o mica schimbare la zacusca obisnuita, e faptul ca am adaugat si morcovi in ea, dupa ce am gustat zacusca grozava a Alexandrei, viitoarea mea cumnata, care pusese si morcovi.
Si ca ultima nota de schimbare adusa de mine, a fost faptul ca am adaugat si ciuperci.
Sunt incantata de zacusca mea! Vreo 3 borcanele s-au mancat azi. Mi-au mai ramas 18 borcane de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei si gogosari rosii
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg fasole
  • 1 kg morcovi
  • 4-5 ardei iuti
  • 1 l bulion de rosii
  • 1 borcan 400g ciuperci
  • sare, piper, foi de dafin
  • 1/2 l ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole si ciuperci:

Se pune fasolea la fiert. Intre timp, se curata ceapa si se fierbe intreaga aproximativ 10 minute. Pana fierbe ceapa, curatam ardeii si gogosarii si ii tocam cu robotul, apoi tocam si ceapa fiarta si strecurata. Punem ardeii si ceapa la foc mic, sa fiarba putin in zeama lor. Tocam bine morcovii  si ii adaugam in oala. Amestecam bine. Cand zeama de pe ardei, ceapa si morcovi a scazut, adaugam uleiul. Mai lasam sa fiarba vreo 40-50 de minute, apoi adaugam fasolea fiarta si tocata si ciupercile. Dupa o jumatate de ora adaugam bulionul. Condimentam  cu sare, piper si o mana de foi de dafin. Lasam la fiert pana incepe sa iasa uleiul deasupra si ea incepe sa se ingroasa. Daca nu o fierbeti bine, s-ar putea sa vi se strice. Fierbinte, se toarna in borcane. Pe fundul unei oale largi asezam un prosop, punem borcanele si adaugam apa pana aproape  la marginea de sus a borcanelor. Lasam  pe foc mediu, aproximativ 40 de minute din momentul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

19.09.2011, 23:28

Cred ca e o nebunie

alinutzika 1

20.09.2011, 14:55

Luk, eduard, Ruxy..va multumesc

Kori 1

26.09.2011, 08:51

si eu fac saptamana asta, si de fasole si de vinete, a ta arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei cu morcov