A iesit foarte foarte buna!Cu siguranta o voi repeta si anul viitor
Fasolea se lasa peste noapte in apa,iar a doua zi se pune la fiert,se schimba cele trei ape si se lasa pana fierbe bine.
Ceapa se taie bucati si se pune in robotul de bucatarie,se paseaza marunt.
Ardeii kapia se coc pe gratar,se curata de pielite si de samburi si se pun tot in robotul de bucatarie sau prin masina de tocat.
Ceapa pasat se pune impreuna cu uleiul la fiert intr-o cratica inalta cu pereti dubli.Se lasa cam 1.5 h-2 h.
Se adauga deasupra pasta de ardei kapia si morcovii rasi pe razatoarea mica.
Fasolea fiarta se scurge de zeama si se da prin robotul de bucatarie(trebuie sa adaugati si putina zeama in care a fiert),pana devine o pasta.
Se pune in oala peste celalate ingrediente si se amesteca bine.
Se lasa la foc mic amestecand des.Se pune si plicul de conservant,frunzele de dafin si condimentele.
Borcanele se spala bine si se pun la uscat.Cand se pune zacusca in borcane,se pune o tava de la cuptor ,iar borcanele le asezam deaupra.
Zacusca se pune in borcane cat inca este calda.Deasupra borcanelor se pune ulei incalzit,se inchid bine si se pun la sterilizat in cuptorul incalzit si se lasa pana a doua zi.
1
Va sfatuiesc sa dati fasolea prin masina de tocat cred ca e mai usor si se face mai bine.
2
Au iesit aproximativ 8 borcane mari.