Imi place zacusca. De aceea am incercat aceasta varianta.
Se coc vinetele, se sareaza, se lasa la scurs, se curata de coaja si codita si se toaca.
Legumele se spala. Se curata ciupercile de pamant si de pielita si se taie felii subtiri.
Se curata morcovii, ceapa. Ardeii se curata de seminte si se taie cubulete.
Morcovii se toaca marunt sau se dau prin robot.
Se caleste ceapa dupa 5-10 minute se adauga morcovii, ciupercile, ardeii. Apoi se adauga vinetele. Se condimenteaza cu sare, piper boabe si foi de dafin.(Foile de dafin se scot la sfarsit.) Trebuie sa fiarba 1-2 ore la foc mic spre mediu.
Se amesteca sa nu se prinda pana cand uleiul se ridica deasupra.
Spre final se pune pasta de tomate diluata cu putina apa si se mai lasa 10 minute.
Se pune in borcane sterilizate. Se apasa usor cu o lingura pentru a nu ramane goluri de aer.
Se pune putin ulei fierbinte la gura borcanelor. Se inchid borcanele cu capace si se tin in paturi, pana a doua zi. Apoi se pastreaza la racoare.
1
Mi-au iesit 4 borcane de 800 g si 1 borcan de 400 g.