Zacusca cu vinete

de nadina73 in Zacusca, 17 Mar 2010 | 10023 vizualizari

 

noua ne plec tare mult pe paine uscata,e grozava

 

INGREDIENTE

  • 5kg ardei rosu gras(gogosari)
  • 1-1,5kg morcov
  • 1 kg ceapa alba
  • 7-8 kg vinete
  • 1 litru ce ulei
  • foi de dafin 7-8 buc
  • 2 lingurite de sare
  • piper macinat
  • 2 cutii de 8oo g pasta de tomate(bulion de casa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete:

Ardeiul se spala si se prajesc pe plita ,apoi se lasa intr-un castron cu sare acoperiti ,apoi se curata si se toaca prin masina de carne

Vinetele se prajesc si ele si se lasa la scurs apoi se toaca bine

Ceapa si morcovul se toaca prin masina de carne si se calesc in ulei aproximativ 1 ora buna ,apoi se amesteca cu ardeiul tocat si vinetele ,se pune sare,piper,foile de dafin,pasta de tomate si se lasa sa fiarba la foc mic 3-4 ore ,amestecand din cand in cand sa nu se prinda.

Se pun in borcane fierbinti  (eu le spal si le pun in cuptor sa se infierbinte bine) se scoate cate un borcan din cuptor se pun intr-o farfurie iar cu un polonic se pune zacusca in borcane,apoi se pune capacul si se pun intre paturi(la dunt)2 -3 zile pana se racesc borcanele.

cu cat se pun mai multe vinte cu atat iasa mai pastoasa zacusca noua asa ne place ,iar de la ardeiul prajit are un gust fantastic de bun

Este grozava pe timp de iarna si in zilele de post e minunata

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (11)

nadina73 1

28.05.2010, 01:39

roxana pana vine mama trade o fuga la mine .............sincer sa ma uit nu stiu daca mai am

nadina73 1

28.05.2010, 01:39

e o ideie buna ca orcium e vineri deja ,am sa caut dimineata

teodora 1

04.06.2010, 01:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]