Zacusca de ciuperci

de divainbucatarie in Zacusca, 5 Noi 2010 | 22508 vizualizari

 

Zacusca soacrei mele are mare cautare printre prietenii nostri. Nu stiu daca ciupercile sau gustul legumelor facute la gratar o fac atat de speciala, dar cu siguranta este una din cele mai bune pe care le-am mancat pana acum. Pentru cei care se inarmeaza cu rabdare (iti ia mult timp sa cureti, sa fierbi, sa pui in borcane), le recomand sa incerce aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE
  • 10 kg vinete
  • 10 kg gogosari
  • 15 kg ardei kapia
  • 5 kg ciuperci
  • 3 l suc rosii
  • 2 l ulei
  • 3 kg ceapa alba
  • 1 mana boabe de piper
  • 1 mana de sare
  • 1 plic frunze dafin
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Coacem pe gratar vinetele, gogosarii si ardeii kapia. Cand ardeii si gogosarii sunt luati de pe foc ii saram pentru a se curata mai usor. Curatam legumele de coaja si le lasam la scurs cateva ore bune. Fierbem ciupercile si apoi le tocam mai grosolan. Taiem ceapa si o calim pana se face aurie si se moaie putin.

Dam prin masina de tocat legumele alternandu-le - o sa ne fie mai usor sa omogenizam compozitia. Adaugam ciupercile, sosul de rosii, uleiul si condimentele. Vom amesteca bine, astfel incat compozitia sa fie omogena. Punem la fiert compozitia, la foc mic. Vom amesteca in oala continuu pentru a nu se lipi de fund. Vom sti ca zacusca este fiarta atunci cand devine mai deschisa la culoare si bule de ulei se ridica la suprafata.

Cu 10 minute inainte sa inchidem focul punem borcanele spalate si uscate in cuptor, la foc mic, cu usa intredeschisa, pana sunt fierbinti. Vom turna zacusca in borcanele fierbinti. Punem un varf de cutit de salicil peste zacusca si apoi punem capacul borcanului. Strangem tare sa nu intre aer. Au iesit 49 de borcane de zacusca din cantitatile indicate. Pofta buna!

Au iesit 49 de borcane de zacusca din cantitatile indicate. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca picanta de dovlecei