Zacusca cu ton

de violeta30 in Ton, 30 Ian 2015 | 10180 vizualizari

 

Imi place foarte mult pestele. Am vazut la Kaufland ton in ulei si ma gandeam deja ce sa fac cu el, zacusca :))

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe
  • 300 gr ardei rosu tocat cubulete (eu am avut la congelator)
  • 2 conserve de ton in ulei
  • 300 gr rosii in bulion
  • 1 lingura de ulei
  • piper
  • optional sare, doar daca e nevoie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ton:

Se toaca ceapa cuburi. Se pune intr-un vas o lingura cu ulei (conserva de peste are mult ulei) si o cescuta de apa, in momentul in care incepe sa fiarba se adauga ceapa si se lasa pana scade lichidul si se inmoaie ceapa, apoi adaugam ardeiul. Cand s-au fiert bine se adauga rosiile si se lasa pana scade. La final adaugam pestele cu tot cu ulei, lasam 5 minute sa fiarba si apoi potrivim de sare (doar daca e nevoie, pestele are sare, la fel si rosiile) si piper. Se mai lasa 5 minute si oprim focul.

Lasam sa se raceasca si se serveste pe felii de paine. Este mai buna a doua zi cand se raceste si aromele se combina divin.

Sa serviti cu pofta !

TIPS-URI

1

se poate inlocui tonul cu macrou

2

poate fi si un sos foarte bun pentru paste

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de zacusca cu bureti