Zacusca cu peste" Crap"

de nadina73 in Zacusca, 16 Noi 2010 | 22921 vizualizari

 

Daca tot am intrat in post,va prezint o reteta de zacusca cu peste ,reteta este preluta de la Sylvia http://www.bucataras.ro/cautare/?ws=3&key=zacusca+cu+peste iar pentru zilele cu dezlegare la peste este minunata,multumesc mult Sylvia cu siguranata am sa mai repet aceasta retata

 

INGREDIENTE

  • 1,7 kg carne de peste fier si tocat(eu am pus Crap)
  • 2,5 kg ardei rosu
  • 1 kg morov
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 cuti pasta de tomate  (450g fiecare)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 50 ml otet
  • 8oo ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu peste" Crap":

 Daca tot am avut peste  si nu mai aveam loc in congelator unde sa-l depozitez  solutia a venit foarte rapid ,vazand reteta la Sylvia,o zacusca cu peste  minunata zic eu,si chiar merita sa o incercati

Se cura pestele (eu am pus de crap), se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare si otet. Se lasa sa fiarba bine dupa care se scoate din apa si se curata de oase (este ceva de lucru) dupa care se toaca cu masina de carne.

Sincera sa fiu pestele  viu proaspat nu stiu sa va zic cat a cantarit, oricum au fost mari, dar dupa ce a fost curatat ,spalat ,fiert  si tocat a ramas 1,7 kg carne macra

Ardeii se coc pe plita dupa care se lasa acoperiti cu sare 15 minute, apoi  se curata de pielita si se toaca prin masina de carne. Ceapa si morcovii se curata si se toaca si ele prin masina de carne.

Se caleste ceapa si morcovul tocat in ulei aproximativ 30 minute bune ,dupa care se pun ardei tocati ,pasta de tomate si peste se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin. Se lasa sa fierba la foc mic amestecand mereu in ea aporoximativ  3 ore.

Se pregatesc borcanele ,se pun in cuptor pentru a se infierbanta foarte bine .

Cand zacusca e gata se pune cu un polonic in borcanele foarte fierbinti ,se capseaza dupa care se pun la duntz cald,adica intre paturi cum le zic eu. Se lasa 2-3 zile pana se racesc bine borcanele dupa care se pot depozita pe raft.

Pofta buna

PS:Multumesc tare mult Sylvia cu siguranta am sa mai repet reteta e minunta.Din cantitatile de mai sus au iesit 9 borcanele de 400g si 2 de 800g

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu peste" Crap"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe