Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

de Lau in Zacusca, 12 Apr 2020 | 6517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ghebe
  • 200 g ardei gras
  • 500 g vinete
  • 500 g ceapa
  • 3 capatani usturoi(mici)
  • 500 ml suc de rosii
  • 200 ml pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ghebe si ceapa coapta:

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine.

Intre timp tocam legumele coapte inainte (eu le-am avut la congelator, le-am decongelat de cu seara)

Intr-o cratita adaugam ulei si ghebele tocate, lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam, ardei, ceapa,100 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam vinetele, condimente dupa gust, sucul de rosii si lasam sa fiarba cca 10 min dupa care adaugam pasta de tomate, usturoiul scosi din tecisi lasam sa fiarba la foc mic cca 20 min (pana ce scade lichidul bine).

La final adaugam patrunjelul verde tocat si punem in borcane care le vom inchide si le vom aseza cu capacul in jos, le acoperim cu o patura pana a 2 zi, cand le vom depozita in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ghebe si ceapa coapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci