Zacusca nu trebuie sa lipseasca din camarile noastre.
Curatam toate legumele. Dam mai intai ceapa prin robot,apoi ardeii. La urma dam si ciupercile.
Punem o jumatate de litru de ulei intr-o oala mare si adaugam ceapa.
O calim putin,doar pana cand isi schimba culoarea ,nu o lasam sa se rumeneasca.
Adaugam ardeii,ciupercile,pasta de tomate si restul uleiului,apoi condimentam cu sare,foi de dafin si piper.
Dupa ce incepe sa fiarba,dam la foc mic si amestecam cam la fiecare sfert de ora sau chiar mai des daca aveti o oala de care stiti ca se lipeste cam usor. Am fiert zacusca cam 3 ore.
Am spalat borcanele si le-am pus in tava de la cuptor sa se sterilizeze. Le-am lasat cam 15 minute,apoi am turnat zacusca fierbinte. Borcanele nu s-au spart,intrucat tava era de metal.
Am pus capacele si am mai lasat inca 15 minute la cuptor. Le-am lasat sa se raceasca peste noapte.
Nu cred ca mai era necesar sa le las inca 15 minute,dar am facut-o pentru mai multa siguranta.
Se eticheteaza si se pune in camara.