Zacusca

de gaby_duceag in Zacusca, 31 Aug 2014 | 6197 vizualizari

 

N-am poze frumoase, o sa atasez cand mai fac. Poza asta e de prin 2009 :P :))) dar vreau sa va arat ca si io-s gospodina si fac zacusca :))))

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete coapte
  • 3 kg ardei capia (copti si curatati..deci initial fusesera aprox. 5 kg)
  • 3 kg ardei
  • 2 kg ciuperci fierte
  • 1 kg ceapa
  • 5 morcovi
  • 2-3linguri miere
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • 1 l ulei
  • 2 linguri bulion
Cantitatile de legume sunt prezentate dupa coacere. Aveti nevoie de aproximativ cate 5 kg de fiecare. Dupa coacere si curatare raman cate 3 kg.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Intr-o cratita mare am pus la fiert ceapa tocata si o cana cu apa.
Am lasat-o cam jumatate de ora sa fiarba.
Am adaugat apoi morcovul dat prin robot si am mai lasat 10 minute apoi am adaugat, pe rand, ardeii si capia dati prin robot.
Am fiert  inca jumatate de ora apoi am pus vinetele tocate, ciupercile date prin robot, foile de dafin (eu pun multe-ador gustul dafinului, e condimentul meu preferat ) si uleiul.

Am pus sare si piper dupa gust

Am lasat la foc, de la inceputul fierberii, cam 3 ore, amestecand destul de des pt a evita afumarea.
In ultimele 15 minute am adaugat bulionul si mierea.
Am turnat fierbinte in borcanele fierbinti, am capsat si le-am bagat intr-o tava la cuptor, la foc mic, inca o ora.

ps.in general ceapa se prajeste, ii da un gust deosebit zacustii, insa sotului meu nu-i prieste prajeala si am ales alta varianta ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (42)

gaby_duceag 1

03.09.2014, 14:50

hai tu ca prin 2009 nici pe seby nu cred ca-l stiam, d-apoi pe tine...))))))

Bya Ralu 1

03.09.2014, 14:51

))))))))))))))

diaconta 1

04.09.2014, 09:36

Imi dai si mie din zacusca asta urata? )))

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe