Zacusca

de Oana in Zacusca, 1 Apr 2009 | 17765 vizualizari

 

Reteta mea este cu cantitati mai mari, tocmai buna de facut toamna, ies cam 11 borcane de 400g. Dar se poate adapta si se poate face si o cantitate mai mica

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete coapte si tocate
  • 2 kg ardei gras rosu copt si tocat micut
  • 2 kg gogosari copti si tocati
  • 1 kg ceapa tocata cubulete
  • 1/2 kg morcov dat pe razatoarea mica
  • 2 borcane ciuperci feliute
  • 1 borcan bulion de 800 g
  • 1/2 l ulei
  • sare si boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Avem nevoie de o oala mare si adanca. Ceapa se caleste in ulei pana se inmoaie, se adauga morcovul si se mai lasa pe foc pana se inmoaie si el. Apoi se adauga ardeiul si vinetele si se lasa la fiert. Se adauga bulionul, ciupercile, se condimenteaza si se baga la cuptor pana scade zeama. Se pune zacusca in borcane cand e fierbinte, se inchid capacele, apoi se aseaza borcanele in tava d ela aragaz si se mai lasa in cuptor 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca in cuptorul incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Oana 1

28.08.2010, 23:38

Mai, si mie imi place rau, dar anul trecut am facut si nici macar nu am gustat Ma doare rau bila de la ea

ada 1

16.09.2010, 15:54

Rodie 1

09.10.2010, 16:02

yumy, yum, mersi Oana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara