A durat ceva pana m-am hotarat sa fac zacusca, care apropo i se datoreaza verisoarei, insa am facut-o si pe asta! :)
Si daca tot am avut ocazia intr-o sambata sa o prind pe viitoarea soacra in vizita acasa la fiu-su :) am pus-o la treaba. M-a ajutat mult ce-i drept, ca nu stiu ce m-as fi facut fara ajutoarele mele ( a participat si iubi ). Reteta este pentru 20 de borcanele de 250g.
Si cam asa ne-am organizat : Iubi la gratar, soacra la tocat ceapa si batut vinetele , apoi la decojit si eu cu restul (am participat cam la toate activitatile pe care le cere o astfel de reteta). :)
Am copt vinetele, le-am decojit si le-am pus la scurs. Ceapa a fost tocata marunt. Ardeii se dau prin masina de tocat. Se scurge zeama daca este prea multa.
Am folosit un vas mare de tuci (ceaun), in care am pus uleiul, am calit ceapa dupa care am adaugat toate legumele, amestecand continuu ca sa nu se prinda. Spre sfarsit (cu vreo 20min inainte de a fi gata) am adaugat sarea, piperul, bulionul si foile de dafin. Nu stiu cat timp a trecut pana cand fost gata (cred ca in jur de o ora), insa pontul este ca uleiul iese deasupra.
Le-am pus in borcane si apoi la baimaren . Se lasa timp de 10 min dupa ce incepe sa fiarba apa ca sa se videze. Le-am scos , le-am pus cu capacul in jos si le-am acoperit cu un prosop.
Acum, stau linistite in camara ( o parte din ele pentru ca am dat si la prietene :) ) asteptand iarna.
1
Daca tot v-ati apucat de o treaba, profitati de ea. Eu am facut vinete , ardei kapia si am ras niste morcovi pe care i-am pus in pungi si i-am bagat la congelator.