Zacusca

de Zamfira in Zacusca, 8 Sep 2012 | 15102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 vinete
  • 20 ardei
  • 30 gogosari
  • 1 kg. ceapa alba
  • 1 l suc de rosii
  • 1 l ulei
  • 3 linguri sare dura
  • 5 foi dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, ardeii si gogosarii trebuie copti, curatati si tocati marunt.

Curatam ceapa, tocam marunt si-l calim in ulei. Adaugam legumele tocate (vinete, ardei si gogosari), apoi sucul de rosii si sarea. Amestecam cu grija pentru a nu se arde. Timp de fierbere 90 - 120 minute. Spre final vom adauga foile de dafin si piperul.

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem zacusca in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta video: Zacusca de vinete