Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei

de Dulceatadetrandafiri in Vita, 5 Mai 2011 | 6043 vizualizari

 

Imi plac mesele calde ori de cate ori am ocazia. Iar cand pronunt in sinea mea "ca-a-a-l-de", simt si o incredibila pofta sa ma satur mai intai cu aburii mancarii proaspat luate de pe foc. Mancarea asta m-a uns pe suflet fix asa, intr-o dupa-amiaza cu foame de lup :) si vreme capricioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3-4 portii:
  • 450 gr vita (vrabioara de manzat)
  • 210 gr ciuperci feliate, din conserva (conserva nescursa avea 400 gr)
  • 2 cepe mici
  • 200 ml zeama de legume (200 ml apa si un cub Knorr)
  • 1 ardei gras rosu mare sau 2 potriviti
  • o lingurita sos de hrean
  • 3 linguri de smantana
  • 3 linguri ulei
  • putin unt
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei:

Intr-o tigaie prajesti in putin unt carnea feliata fasii subtiri, cam 10 min. Separat prepari zeama de legume si dupa cele 10 min de prajit o torni peste carne. Concomitent, intr-o alta tigaie calesti in ulei ceapa taiata solzisori, ardeiul fasii si ciupercile feliate. Cand devin moi si arata facute (dupa 5 min. aprox.), se adauga peste ele carnea cu tot cu zeama. Condimentezi si acoperi tigaia, mai lasi inca 10 min. Adaugi apoi smantana, sosul de hrean, amesteci, mai lasi 2-3 min. Servesti cu paine proaspata, cat e calda mancarea. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vitel cu ardei gras