Vitel stroganoff cu orez basmati

de Oana in Vita, 1 Apr 2009 | 10861 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult reteta asta si pandeam de mult muschiuletul de vitel din congelator Este absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschiulet de vitel fraged
  • 4 ciuperci mari proaspete
  • 2 linguri cu varf cu smantana
  • o lingurita mustar
  • sare, piper
  • o cana supa de legume (sau apa)
  • o ceasca orez basmati
  • o lingurita cu unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel stroganoff cu orez basmati:

Muschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala, apoi se taie feliute subtirele, de 0,5 cm. Feliile se taie apoi fasii subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei si apoi se trage muschiuletul feliat, pana se inmoaie. Se amesteca din cand in cand si dupa ce isi lasa zeama se lasa sa scada, la foc mic. Se adauga 2-3 linguri de supa de legume, sare, piper. Cand toata zeama a scazut se scoate carnea intr-un bol si se pastreaza la cald.

Ciupercile se curata, se spala, se taie pe jumatate iar apoi in felii. Se pun la inabusit in tigaia in care am preparat vitelul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Nu se mai pune ulei sau supa, ciupercile isi vor lasa zeama suficienta si se vor inabusi foarte repede.

Cand lichidul de la ciuperci a scazut pe jumatate, se adauga smantana subtiata cu 2-3 linguri de supa (sau apa) si se lasa in continuare la fiert, la foc mediu. Apoi se adauga mustarul si la final carnea de vitel. Se mai lasa pe foc pana scade tot lichidul din tigaie si aromele se intrepatrund bine.

Intre timp, punem la fiert orezul spalat in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert il strecuram, il condimentam si adaugam o lingurita cu unt.

Se serveste cald, cu orezul basmati fiert.

PeSe: Am zis mai sus ca sunt 4 portii, eu am mancat una si Catalin 3 :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel stroganoff cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas