Vitel stroganoff cu orez basmati

de Oana in Vita, 1 Apr 2009 | 11109 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult reteta asta si pandeam de mult muschiuletul de vitel din congelator Este absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschiulet de vitel fraged
  • 4 ciuperci mari proaspete
  • 2 linguri cu varf cu smantana
  • o lingurita mustar
  • sare, piper
  • o cana supa de legume (sau apa)
  • o ceasca orez basmati
  • o lingurita cu unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel stroganoff cu orez basmati:

Muschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala, apoi se taie feliute subtirele, de 0,5 cm. Feliile se taie apoi fasii subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei si apoi se trage muschiuletul feliat, pana se inmoaie. Se amesteca din cand in cand si dupa ce isi lasa zeama se lasa sa scada, la foc mic. Se adauga 2-3 linguri de supa de legume, sare, piper. Cand toata zeama a scazut se scoate carnea intr-un bol si se pastreaza la cald.

Ciupercile se curata, se spala, se taie pe jumatate iar apoi in felii. Se pun la inabusit in tigaia in care am preparat vitelul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Nu se mai pune ulei sau supa, ciupercile isi vor lasa zeama suficienta si se vor inabusi foarte repede.

Cand lichidul de la ciuperci a scazut pe jumatate, se adauga smantana subtiata cu 2-3 linguri de supa (sau apa) si se lasa in continuare la fiert, la foc mediu. Apoi se adauga mustarul si la final carnea de vitel. Se mai lasa pe foc pana scade tot lichidul din tigaie si aromele se intrepatrund bine.

Intre timp, punem la fiert orezul spalat in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert il strecuram, il condimentam si adaugam o lingurita cu unt.

Se serveste cald, cu orezul basmati fiert.

PeSe: Am zis mai sus ca sunt 4 portii, eu am mancat una si Catalin 3 :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel stroganoff cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Stroganoff