Vita stir-fry cu orez basmati

de InvatsaBucataresccom in Vita, 3 Noi 2014 | 4704 vizualizari

 

Habar nu am cum sa numesc rețeta asta, altfel decât vita stir-fry.
In primul rand este făcuta din mai multe rețete încercate de mine. Prima data când am mâncat vita la un restaurant chinezesc a fost într-un mare fel, în principiu ca aceasta rețeta. De 2 ani încoace tot încerc sa o reproduc, și uite ca am reușit. A durat mult pana am făcut cunostinta cu sosul de soia, sosul de stridii, de peste, mixul chinezesc de 5 condimente, s.a.m.d.

 

INGREDIENTE

  • 3-400 g vita ( cat mai slaba )
  • 1 cana orez basmati
  • 1-2 ardei ( eu prefer rosu capia, pentru ca este un pic mai dulce )
  • 1 morcov mediu
  • 1 mana de păstăi de mazăre verzi (dacă nu găsiți,i puteți pune fasole verde, merge la fel de bine)
  • 1 ceapa medie coriandru verde sau pătrunjel
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 cm de ghimbir
  • 3-4 caței usturoi
  • 75 ml sos de soia ( recomand sa cumpărați unul de calitate, altfel gustul va fi oribil)
  • 1 lingura sos stridii
  • 2 linguri sos peste o lingura zahar brun
  • 1/2 lingurița de fulgi de ardei iute uscat
  • 1 lingurița ulei susan
  • 2-3 linguri ulei vegetal
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita stir-fry cu orez basmati:

Prima data se toaca vita fâșii/feliuțe subțiri de circa 2-3mm și maxim 3-4cm lungime.

Ardeiul se taie în pătrate mari, ceapa se taie pe jumătate, după care fiecare jumătate în alte 4 bucăți, morcovul se da pe jumătate pe lungime, și cele doua lungimi rezultate în rondele de 2-3 mm grosime.

Într-un castron se amesteca sosul de soia, sosul de stridii, sosul de peste, zaharul și uleiul vegetal. După aceea, se adaugă vita și se lasă la macerat cel puțin 30 de minute.

Într-o tigaie mare (tip wok), se adaugă uleiul; când se încinge bine se adaugă ghimbirul ras și usturoiul zdrobit.

In acest moment puneți cana de orez într-o oala cu încă 2 căni de apa, un praf de sare, și o lingurița de ulei de masculine, la foc mediu. Când începe sa clocotească, dați la foc mic timp de 8-10 minute sau pana se pătrunde.

Se călesc la foc tare 1-2 minute pana firișoarele din ghimbir se dezintegrează ( nu se mai fac ghemotoc când amestecați), după care se adaugă vita cu sosul în care s-a macerat. Căliți vita pana când își schimba culoarea, cam 5-6 minute, după care adaugați legumele și lingurița de ardei iute uscat. Totul se va mai căli încă 4-5 minute.

Orezul se așează într-o farfurie întinsă , deasupra se adaugă vita și legumele călite. La final sa adaugă ceapa verde și coriandrul proaspăt tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita stir-fry cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

03.11.2014, 20:59

bun

Rocsi 1

03.11.2014, 21:12

Bine ai venit!

mihaelar63 1

06.11.2014, 10:55

Iti urez si eu bine ai venit
Ma bucur ca ai ajuns la rezultatul dorit mai bine mai tarziu decat niciodata . reteta merge la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vitel Stroganoff