Gulas unguresc

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 7 Oct 2019 | 3840 vizualizari

 

O mancarica gustoasa care s-a potrivit excelent cu vremea rece de afara.

 

INGREDIENTE

  • 700 g fleica de porc
  • 700 g carne de vitel (de pe un rasol am scos-o eu)
  • 5 cepe mari
  • 3 ardei capia mari
  • 3 morcovi
  • 5 cartofi potriviti
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce afumata 1/2 lingurita
  • 2 lingurite chimen
  • cimbru 1 lingurita
  • paprica iute un varf de lingurita
  • patrunjel verde 1 legatura
  • apa sau supa cat sa acopere carnea
  • 3-4 cuburi concentrate de vita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Incepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald.

In grasimea ramasa, calim ceapa, pe care am tocat-o in bucati mari; dupa ce se inmoaie ceapa, adaugam morcovul rondele grosute, iar la final ardeiul cuburi. Calim putin, adaugam carnea, punem apa sau supa de vita cat sa acopere carnea, adaugam mirodeniile si lasam sa fiarba sub capac pana se patrunde carnea. Acum e timpul sa punem cartofii taiati cuburi mari; mai punem putin apa si lasam pe foc cana se patrund  si incep sa se sfarame putin. Astfel sosul se ingroasa si capata consistenta.

La final presaram patrunjelul tocat si servim cu placere.

 

TIPS-URI

1

daca va place picant, puneti ceva mai multa paprica iute sau chiar pasta de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel sote cu vin alb