Vitel in stil asiatic

de claudiaO in Vita, 12 Noi 2019 | 2645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vitel (dupa un rasol am cules-o eu)
  • 5-6 liguri sos de soya
  • 2 morcovi
  • 2 fire de praz subtiri
  • 2 ardei capia
  • 2 ciuperci mari
  • 450 amestec chinezesc bonduelle
  • sare, piper, praf de curry
  • 500 g orez bob lung Panzani
  • 4 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 lungurite Maggi secretul gustutlui
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel in stil asiatic:

 

Carnea de vitel o taiem fasii subtiri, ca sa se marineze si sa se gateasca rapid. O amestecam cu sosul de soia si o lasam sa se macereze vreo juma de ora la rece.

Legumele le curatam, spalam, apoi: taiem morcovii julienne, ardeiul la fel, ciupercile lamele, prazul bucati oblice, nu prea groase.

Punem 2 linguri ulei de masline in wok, adaugam carnea si o lasam pe foc, amestecand mereu, pana incepe sa se rumeneasca usor; mai intai va lasa suc propriu, dar ajuta la gatit si tinem pe foc pana scade si incepe sa se rumeneasca. Peste carnea rumena adaugam prazul si tinem pe foc vreo 3-4 minute, apoi adaugam morcovii, lasam si pe ei vreo cateva inute, apoi adaugam ardeii si ciupercile - mai stau si ele pe foc 3-4 minute. Adaugam mixul  chinezesc, saram, piperam, adaugam si un praf de curry si punem capacul peste cratita, ca sa se inabuse totul si sa imprumute gust una de la alta. Tinem pe foc pana se patrund usor legumele, dar raman totusi crocante. 

Intr-o oala punem apa la fiert si cand clocoteste adaugam orezul spalat bine in multe ape, sarea, uleiul si Maggi - fierbem orezul aldente.

Servim orezul alaturi de vitelul asiatic, cine vrea mai picant, presaram niste fulgi de chili.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga si niste rondele de ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Limba de vita in sos