Escalop de vita cu ciuperci

de lilik in Vita, 17 Dec 2012 | 16584 vizualizari

 

Nu stiu voua,dar mie imi plac ciupercile mult de tot (daca sunt de padure cu atat mai bine),asa ca le-am combinat cu niste carne frageda de vita si am obtinut un pranz pe cinste,rapid si de efect..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pulpa de vita taiata felii
  • 400 gr ciuperci mixte de padure congelate
  • 1 ceapa micuta rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 7-8 rosii cherry
  • 1/2 pahar de vin alb
  • sare,piper,patrunjel verde
  • faina
  • ulei de masline
  • supa de legume ferbinte(sau apa fierbinte) 2-3 polonice
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vita cu ciuperci:

Prima data amesteca,m putina faina cu sare si piper,apoi daca feliile de carne sunt prea groase le batem putin cu ciocanul de snitele,le condimentam dupa plac si le trecem prin faina.

Ceapa si usturoiul le tocam marunt si rosiile cherry le taiem bucatele mici.

Intr-o tigaie larga punem 6-7 linguri ulei de masline si prajim bucatile de carne pe ambele parti pana se rumenesc usor,apoi le punem pe o farfurie si l acoperim(sa stea la cald).

Schimbam uleiul si in aceeasi tigaie punem ceapa si usturoiul la calit,iar cand incep sa se rumeneasca usor punem in tigaie ciupercile si e lasam pe foc pana lasa toata apa,apoi punem vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem rosiile cherry si 1 polonic de supa ferbinte.

Lasam la foc mic pana ciupercile sunt gata(le gustam si ne dam seama imediat),iar daca mai este nevoie adaugam alta supa fierbinte pentru a avea si putin sos,potrivim de sare si piper.

La sfarsit punem in tigaia cu ciuperci bucatile de carne,le acoperim cu ciuperci si le lasam la foc mic 5-10 minute.Dam deoparte si presaram patrunjel verde tocat.

Servim cu mare pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adasev12 1

17.12.2012, 17:54

foaaaarte buuuuun

ANNA_46 1

17.12.2012, 20:25

O bunatate de mancarica

Rocsi 1

17.12.2012, 23:08

Maine vin la masa sa stii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Escalop de viţel