Escalop de vita cu ciuperci

de lilik in Vita, 17 Dec 2012 | 17083 vizualizari

 

Nu stiu voua,dar mie imi plac ciupercile mult de tot (daca sunt de padure cu atat mai bine),asa ca le-am combinat cu niste carne frageda de vita si am obtinut un pranz pe cinste,rapid si de efect..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pulpa de vita taiata felii
  • 400 gr ciuperci mixte de padure congelate
  • 1 ceapa micuta rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 7-8 rosii cherry
  • 1/2 pahar de vin alb
  • sare,piper,patrunjel verde
  • faina
  • ulei de masline
  • supa de legume ferbinte(sau apa fierbinte) 2-3 polonice
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vita cu ciuperci:

Prima data amesteca,m putina faina cu sare si piper,apoi daca feliile de carne sunt prea groase le batem putin cu ciocanul de snitele,le condimentam dupa plac si le trecem prin faina.

Ceapa si usturoiul le tocam marunt si rosiile cherry le taiem bucatele mici.

Intr-o tigaie larga punem 6-7 linguri ulei de masline si prajim bucatile de carne pe ambele parti pana se rumenesc usor,apoi le punem pe o farfurie si l acoperim(sa stea la cald).

Schimbam uleiul si in aceeasi tigaie punem ceapa si usturoiul la calit,iar cand incep sa se rumeneasca usor punem in tigaie ciupercile si e lasam pe foc pana lasa toata apa,apoi punem vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem rosiile cherry si 1 polonic de supa ferbinte.

Lasam la foc mic pana ciupercile sunt gata(le gustam si ne dam seama imediat),iar daca mai este nevoie adaugam alta supa fierbinte pentru a avea si putin sos,potrivim de sare si piper.

La sfarsit punem in tigaia cu ciuperci bucatile de carne,le acoperim cu ciuperci si le lasam la foc mic 5-10 minute.Dam deoparte si presaram patrunjel verde tocat.

Servim cu mare pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adasev12 1

17.12.2012, 17:54

foaaaarte buuuuun

ANNA_46 1

17.12.2012, 20:25

O bunatate de mancarica

Rocsi 1

17.12.2012, 23:08

Maine vin la masa sa stii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop voievodal