Dragii mei, azi am gatit pentru sotul meu si mine, tocanita delicioasa de ardei capia copti, cu dovlecel ras.
Bestiala ca orice mancare cu ardei copti!
Pentru Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel sunt necesare cateva ingrediente: ardei, dovlecei, ceapa, usturoi, rosii.
Iata cum se prepara Reteta de mancarica de ardei copti cu dovlecel:
Mai intai coacem ardeii capia. Ii punem intr-un vas, ii pudram cu sare si ii acoperim. Ii lasam sa stea pana se racoresc. Ii curatam si le scoatem cotoarele.
Ceapa o tocam marunt si o calim impreuna cu usturoiul tocat si el marunt, in ulei, pana se inmoaie. Adaugam dovlecelul ras si lasam vreo 15 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa. Adaugam si zeama de la ardeii curatati. Da gust bun tocanitei.
Cand s-au mai inmuiat si dovleceii, adaugam rosiile taiate cubulete si le calim inca vreo 10 minute. La mine a durat 35 minute de cand am pus ceapa si pana am pus ardeii.
Adaugam ardeii taiati cubulete si fierbem la foc mic, adaugand din cand in cand cate putina apa(cat sa nu se prinda de fundul cratitei), inca 25-30 minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se adauga foaia de dafin, sare dupa gust si piper negru macinat dupa gust.
A iesit o minunatie de tocanita.
1
Din 2kg ardei capia, am ramas cu 850g ardei curatai. Incercam sa ii curatam cu cat mai putina apa, pentru a pastra gustul bun de ardei copt.