Este o munca de chinez batran, daca nu ai ustensile mai moderne si mai rapide pentru indepartarea samburilor, dar merita munca migaloasa prestata fiindca iarna sunt tare bune la prajituri, sosuri si alte deserturi. Anul acesta visinile au fost multe dar foarte mici, deci munca a fost pe masuraaaa!
Prima data am spalat borcanele si le-am sterilizat in cuptor 10 minute. Apoi am pus visinele intr-un vas mai mare si am turnat apa peste ele (in caz ca au si "carne" sa iasa afara) Apoi am inceput sa scot samburii (care a durat vreo trei ore) Dupa ce am terminat am pus zaharul si conservantul peste, am amestecat bine si le-am lasat pana a doua zi, amestecind din cand in cand sa se topeasca zaharul bine. A doua zi le-am pus in borcane le-am etichetat si gata pentru camara. Siropul ramas se poate fierbe sau se poate pune la visinata. Visinele se pun in borcane scurse de zeama. Nu necesita nici un fel de sterilizare sau baine marie.
1
Sunt nemaipomenite la: inghetate, deserturi si sosuri