Visine conservate pe iarna

de iry-gabriela in Sirop / Compot, 30 Iun 2013 | 7490 vizualizari

 

...........iarna cand afara este ger cine sa mai iasa din casa pentru o prajitura?eu una nu, ca am sa ma folosesc de aceste visine consevate!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de visine bine coapte,
  • 2 kg de zahar,
  • 20 de aspirine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine conservate pe iarna:

Visinle se spala, se scurg de apa si apoi li se vor scoate samburii. Se vor pregati doua bidoane de 2l  in care se vor aseza la fund cate un stat de zahar, iar in continuare se va completa cu visine si apoi cu zahar, ambele punandu-se in straturi, la final fiind zaharul (in fiecare bidon mi-au intrat 5 cani de visine fara samburi si cate un kilogram de zahar).

Se vor lasa pana a doua zi, dupa care se vor adauga in fiecare bidon cate 10 aspirine pisate, lasandu-se sa se dizolve in siropul obtinut. Se depoziteaza la rece. Astfel aranjate visinile le vom putea folosi la tarte sau chiar la prajituri, iar siropul se va putea bea iarna ca si medicament la raceala!

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine conservate pe iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Visine pentru prajituri -la borcan