Stiu ca exista mai multe variante de vinete umplute, dar asta este varianta mea!!! Sau una din ele!!
Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca la foc mic.
Intre timp am pregatit vinetele: le-am spatat si taiat cotoarele. Le-am taiat pe jumatate si ajutandu-ma de o lingura, le-am scos miezul, apoi le-am presarat cu sare grunjoasa si le-am pus cu partea scobita in jos, pe un fund.
Miezul de la vinete l-am tocat marunt si l-am pus peste carne si ceapa, la calit. Am lasat pe foc pana s-au inmuiat toate. Am adaugat o lingura de bulion si frunzele de busuioc tocate. Am potrivit de sare (nu foarte multa ptr ca mai retin si vinetele), piper si fulgi de ardei. La final am pus patrunjelul tocat marunt.
Vinetele le-am spalat bine in apa rece, apoi le-am sters cu un servetel de bucatarie. Intr-o tava tapetata cu ulei am pus bucatile de vinete, pe care le-am umplut cu ametescul de carne. Deasupra am pus rondele de rosie. Am dat la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora.
Am papat cu gogosari in otet!