Vinete umplute la cuptor

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2012 | 3718 vizualizari

 

Stiu ca exista mai multe variante de vinete umplute, dar asta este varianta mea!!! Sau una din ele!!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 350 g carne tocata porc
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • 5 frunze busuioc
  • patrunjel verde
  • sare
  • siper
  • ardei iute pisat
  • 2 rosii mari
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca la foc mic.

Intre timp am pregatit vinetele: le-am spatat si taiat cotoarele. Le-am taiat pe jumatate si ajutandu-ma de o lingura, le-am scos miezul, apoi le-am presarat cu sare grunjoasa si le-am pus cu partea scobita in jos, pe un fund.


Miezul de la vinete l-am tocat marunt si l-am pus peste carne si ceapa, la calit. Am lasat pe foc pana s-au inmuiat toate. Am adaugat o lingura de bulion si frunzele de busuioc tocate. Am potrivit de sare (nu foarte multa ptr ca mai retin si vinetele), piper si fulgi de ardei. La final am pus patrunjelul tocat marunt.


Vinetele le-am spalat bine in apa rece, apoi le-am sters cu un servetel de bucatarie. Intr-o tava tapetata cu ulei am pus bucatile de vinete, pe care le-am umplut cu ametescul de carne. Deasupra am pus rondele de rosie. Am dat la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora.

Am papat cu gogosari in otet!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne tocata