foarte satioasa, gustoasa si usor de facut
Orezul se fierbe in apa 15 minute dupa instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa si se lasa sub capac.
Vinetele se curata de coaja fasii cu un cutit special de curatat cartofi/legume.Se taie in 2 pe lungime si se scobesc de miez cu ajutorul unei lingurite. Jumatatile se ung cu mana curata cu putin ulei de masline si se pun in tava de cuptor pe hartie de copt. Miezul rezultat prin scobire se toaca se aseaza in cratita impreuna cu ceapa tocata fin, ardeiul rosu tocat fin , catelul de usturoi tocat fin si 4 linguri ulei masline si se dau la foc mic amestecandu-se din cand in cand pana legumele se inmoaie.
Se opreste focul si se amesteca aceasta compozitie cu 3 linguri de orez , 1 lingurita de condimente provensale . Jumatatile de vinete se dau la cuptorul incalzit la cca 240 grade cca 10 minute.Se scot se umplu cu compozitia de miez cu ardei si ceapa si orez pregatita in prealabil.tava se acopera (cu capac sau folie de aluminii) si se da la cuptor cca 20 minute.In ultimele 5 minute se descopera , se pune deasupra fiecarei vinete o placa subtire de cascaval olandez si se mai lasa pana se topeste cascavalul.
Se scoate tava din cuptor.Se presara deasupra patrunjel fin pentru gust si aspect. Se servesc calde pe un pat din orezul ramas si alaturi de rosii proaspete.
Pofta buna!