Un preparat delicios si de efect.
Destinat vegetarienilor.
Pentru post, inlocuiti branza cu tofu.
Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate.
Incalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam.
Ungem cu pensula sau stropim cu ulei suprafata descojita si dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade C.
In paralel, fierbem cartofii 8-9 minute sau pana sunt gata, ii scurgem de apa si-i zdrobim cu furculita.
Ceapa o curatam, spalam si o tocam solzisori.
Intr-o tigaie separat o calim in uleiul ramas pana capata o culoare usor -usor aramie.
Adaugam ceapa peste cartofii zdrobiti, patrunjelul tocat, branza de burduf sau branza de care aveti si parmezanul. Potrivim de sare si piper. Omogenizam bine compozitia.
Scoatem tava cu vinetele din cuptor. Cu ajutorul unei lingure sectionam vinetele pe jumatate. Cu ajutorul a doua furculite desfacem vanata usor si facem loc in mijloc.
Umplem vinetele cu compozitie, presaram cu cascaval ras si oregano si dam la cuptor pentru inca 13-15 minute. Inainte de servire stropiti daca vreti cu putin ulei de masline. Se servesc calde.
Vinetele sunt gata!
Pofta mare!
1
Alegeti vinete tinere si fara seminte
2
Aveti grija la sarat, tineti cont de branza
3
Pentru o nota mai picanta, stropiti cu tabasco