Vinete umplute

de Ksenya in Mancaruri de legume, 26 Oct 2021 | 5821 vizualizari

 

Un preparat delicios si de efect.
Destinat vegetarienilor.
Pentru post, inlocuiti branza cu tofu. 

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 4 ulei de masline (1 lingura pentru uns vinetele ,3 linguri calit ceapa)
  • 2-3 cartofi albi curatati , spalati si taiati cubulete
  • o ceapa mica
  • 2-3 linguri de branza (burduf,telemea oaie,vaca,mozarella)
  • 1 lingura parmezan
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat,spalat si tocat marunt
  • oregano dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate.

Incalzim cuptorul la 180 grade C.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam.

Ungem cu pensula sau stropim cu ulei suprafata descojita si dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade C.

In paralel, fierbem cartofii 8-9 minute sau pana sunt gata, ii scurgem de apa si-i zdrobim cu furculita.

Ceapa o curatam, spalam si o tocam solzisori.

Intr-o tigaie separat o calim in uleiul ramas pana capata o culoare usor -usor aramie.

Adaugam ceapa peste cartofii zdrobiti, patrunjelul tocat, branza de burduf sau branza de care aveti si parmezanul. Potrivim de sare si piper. Omogenizam bine compozitia.

Scoatem tava cu vinetele din cuptor. Cu ajutorul unei lingure sectionam vinetele pe jumatate. Cu ajutorul a doua furculite desfacem vanata usor si facem loc in mijloc.

Umplem vinetele cu compozitie, presaram cu cascaval ras si oregano si dam la cuptor pentru inca 13-15 minute. Inainte de servire stropiti daca vreti cu putin ulei de masline. Se servesc calde.

Vinetele sunt gata!

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Alegeti vinete tinere si fara seminte

2

Aveti grija la sarat, tineti cont de branza

3

Pentru o nota mai picanta, stropiti cu tabasco

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rondele de vinete la cuptor